FOTO Revoltă cu parfum de război civil în inima SUA. Cum au ajuns americanii să trăiască într-un stat militarizat

FOTO Revoltă cu parfum de război civil în inima SUA. Cum au ajuns americanii să trăiască într-un stat militarizat

Comunitatea, predominant afroamericană, susţine că este încă un caz de crimă rasială, în timp ce autorităţile spun că tânărul, care era suspectat că jefuise un magazin, i-a atacat în timp ce încercau să-l aresteze.

 

Două persoane au fost împuşcate noaptea trecută în Ferguson, iar asta în contextul în care, de ieri, Garda Naţională americană patrulează pe străzile oraşului pentru a asigura siguranţa localnicilor. Deşi iniţial aplicaseră inderdicţii de a circula pe străzi pe timp de noapte, autorităţile locale au renunţat noaptea trecută la restricţie, iar violenţele au escaladat rapid.

 

Poliţia a arestat mai bine de 30 de persoane, cu ajutorilor trupelor speciale şi folosindu-se de cel mai nou tip de armament antirevoltă trimis de Pentagon.

 

Procurorul general al SUA, la faţa locului

 

Victimele au fost rănite de tiruri de armă provenind din rândul manifestanţilor, a precizat Ron Johnson,  responsabil cu operaţiunile de menţinere a ordinii. El a dat asigurări că poliţia nu a deschis focul şi nu a folosit gaze lacrimogene decât în ultimă instanţă.

 

Patru poliţişti au fost răniţi de proiectile aruncate de protestatari, iar unii dintre cei 200 de manifestanţi care aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra forţelor de ordine veneau din New York şi California, a adăugat căpitanul Johnson.

 

Luni, preşedintele Obama a anunţat că, pe lângă Garda Naţională, îl trimite şi pe Eric Holder, procurorul general al SUA, în Ferguson pentru a superviza ancheta demarată în urma uciderii de la care a izbucnit revolta.

Dar, marţi, un bărbat înarmat cu un cuţit a fost împuşcat mortal de poliţie în oraşul Saint-Louis (Missouri). Şeful poliţiei din Saint-Louis a explicat pe contul său de Twitter că poliţişti au intervenit după ce un bărbat înarmat cu un cuţit a început să se apropie de patrulă strigând
„omorâţi-mă acum“.

„El a fost somat de mai multe ori. Agenţilor le-a fost teamă pentru siguranţa lor şi doi poliţişti au făcut uz de arma din dotare. Suspectul a decedat“, a detaliat Sam Dotson pe Twitter.

Câteva persoane s-au adunat la locul producerii incidentului şi au scandat sloganuri ale manifestanţilor de la Ferguson, între care „Mâinile în aer, nu trageţi!“.

 

Cum au ajuns americanii să trăiască într-un stat militarizat

 

Trupele speciale ale poliţiei folosec cel mai nou tip de armament antirevoltă trimis chiar de Pentagon. Iniţial, aceste echipamente au fost elaborate de Departamentul pentru Apărare al SUA, pentru a sprijini autorităţile locale în combaterea traficului de droguri şi eventuale ameninţări teroriste.

 

1 Vehicule tactice blindate: oferă acoperire trupelor în caz de schimburi de focuri intense din partea inamicului, iar unele sunt special concepute pentru a proteja soldaţii de bombe.

 

2 AR-15, armă semiautomată de asalt: folosită în special pentru a face faţă tirului inamic, mai ales când acesta este baricadat

 

3 Armura deltoid: este purtată de trupele speciale pentru a se proteja de gloanţele inamicului. Este mult mai eficientă decât vestele antiglonţ tipice.

 

4 Ochelari de vedere pe timp de noapte: erau folosiţi în special în operaţiunile forţelor speciale ale armatei, dar au intrat şi în dotarea poliţiei, care îi poate folosi în timpul raidurilor în casele de traficanţi de droguri, a suspecţilor de terorism sau în alte intervenţii nocturne.

 

5 Dispozitive acustice cu rază lungă de acţiune: sunt arme sonice care emit zgomote puternice, greu de suportat de om. Acestea au fost utilizate în mod eficient de navele care au dat piept cu piraţii.

 

6 Lansatoare de grenade lacrimogene: sunt folosite pentru a trage cu grenade lacrimogene de la distanţe mari.

 

7 Cuţite de luptă: sunt utilizate de membrii trupelor de intervenţie în luptele corp la corp cu inamicul. Le mai sunt necesare pentru a tăia centurile de siguranţă, a opri conductele de gaz, alte situaţii de urgenţă.

Violenţele au escaladat oraşul Ferguson din statul american Missouri, unde, la 9 august, un tânăr de culoare a fost ucis de poliţiştii care au tras cel puţin şase gloanţe în el FOTO Reutres

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral