Franța: Autorul luării de ostatici din Montpellier s-a predat, cele două ostatice sunt nevătămate

Franța: Autorul luării de ostatici din Montpellier s-a predat, cele două ostatice sunt nevătămate

Un individ înarmat care a luat ostatice două angajate ale unui magazin de bijuterii din Montpellier, în sudul Franței, s-a predat poliției în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, iar cele două vânzătoare sunt nevătămate, a informat o sursă din carul poliției, citată de AFP.

Negocierile purtate mai multe ore de Raid, o unitate de elită a poliției, s-au încheiat cu predarea fără violență a agresorului, a adăugat aceeași sursă.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost reținut și plasat în arest provizoriu, a indicat presei procurorul Christophe Barret. "În jurul orelor 17.00, acest individ a intrat în magazinul de bijuterii, însă nu a avut loc nicio tentativă de furt, iar gestul său rămâne inexplicabil", a declarat magistratul.

Magistratul a reafirmat că aceste fapte nu au nicio legătură cu luarea de ostatici, vineri, în regiunea Parisului, inspirate de islamismul radical .

"Cele două vânzătoare nu au fost supuse violențelor și nu au fost legate", a mai precizat el.

Alerta a fost dată de un comerciant aflat într-un magazin situat peste drum care a văzut un bărbat înarmat și cu cască pe cap intrând la bijutier. Cartierul a fost imediat încercuit și a fost instalat un larg perimetru de securitate.

Două ore mai târziu, o unitate a Riad a sosit la fața locului și a început negocierile prin telefon cu agresorul. Nu a fost oferit niciun detaliu în legătură cu identitatea și personalitatea acestuia, adaugă AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...