Franța: Percheziție la sediul partidului lui Sarkozy privind campania sa prezidențială din 2012

Franța: Percheziție la sediul partidului lui Sarkozy privind campania sa prezidențială din 2012

O percheziție a avut loc miercuri la sediul partidului de dreapta UMP din Paris în cadrul a două anchete legate de finanțarea campaniei prezidențiale din 2012 a lui Nicolas Sarkozy, au informat surse apropiate dosarului, confirmând o informație apărută în presă, relatează AFP.

Această operațiune a poliției are loc în momentul în care Nicolas Sarkozy, vizat de mai multe anchete penale, dorește să ajungă la conducerea UMP. La peste doi ani de la înfrângerea sa în alegerile prezidențiale pentru un al doilea mandat, Sarkozy a anunțat luna trecută revenirea sa pe scena politică.

Această ultimă percheziție a avut loc în cadrul unei anchete privind un presupus sistem de facturi false denumită 'afacerea Bygmalion', precum și în cadrul unei alte anchete cu privire la preluarea de către partidul UMP a penalităților impuse candidatului învins pentru depășirea plafonului de cheltuieli în campanie.

În dosarul Bygmalion, nume provenit de la societatea care s-a ocupat de organizarea mitingurilor campaniei președintelui-candidat, judecătorii analizează un sistem vast de facturi false al cărui scop ar fi fost de a 'cosmetiza' conturile ultimei campanii electorale a lui Nicolas Sarkozy.

Șase persoane au fost deja puse sub acuzare în acest dosar, printre care trei foști membri ai UMP.

Nicolas Sarkozy este citat în mai multe alte anchete judiciare susceptibile a-i afecta ambițiile politice. El a fost audiat în iulie pentru corupție activă, trafic de influență și tăinuire a încălcării secretului profesional. Fostul președinte mai este suspectat că a încercat, prin avocatul său, să obțină informații secrete despre o procedură care îl viza.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria