Franța/alegeri: Marine Le Pen salută "un rezultat minunat", Sarkozy respinge alianța cu stânga

Franța/alegeri: Marine Le Pen salută "un rezultat minunat", Sarkozy respinge alianța cu stânga

Președinta Frontului Național (FN), Marine Le Pen, a salutat duminică "un rezultat minunat" și a revendicat capacitatea de "a realiza unitatea națională" în Franța după succesul istoric al partidului său de extremă dreapta la primul tur al alegerilor regionale, transmite AFP.

"Avem vocația de a realiza unitatea națională de care țara are nevoie", a afirmat Marine Le Pen. Potrivit estimărilor, FN a obținut un scor record la nivel național (între 27,2% și 30,8%) și devansează opoziția de dreapta și pe socialiștii la putere în cel puțin șase regiuni, printre care Nord-Pas-de-Calais-Picardia unde a candidat președinta sa.

La rândul său, fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, șeful opoziției de dreapta, a exclus duminică seară orice alianță cu stânga în turul al doilea al regionalelor, de la 13 decembrie, pentru a se opune extremei dreapta.

Nicolas Sarkozy a respins ideea unor "fuziuni" sau "retrageri" ale listelor partidului — Republicanii — care reprezintă "singura alternanță posibilă" în regiunile susceptibile să intre sub conducerea Frontului Național.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...