Germania: 7.000 de imigranți au sosit la sfârșitul săptămânii trecute în Bavaria, în scădere accentuată de la reluarea controalelor la frontiere

Germania: 7.000 de imigranți au sosit la sfârșitul săptămânii trecute în Bavaria, în scădere accentuată de la reluarea controalelor la frontiere

Aproape 7.000 de imigranți au sosit la sfârșitul săptămânii trecute în Bavaria (sud), punct de intrare în Germania dinspre Austria, cifră de trei ori mai mică după restabilirea controlului la frontiere, în 13 septembrie, potrivit poliției federale germane, informează AFP.

Astfel, 5.098 de imigranți nou sosiți, care fug din calea războiului și sărăciei, au fost recenzați duminică în sudul Germaniei, după ce 1.710 au fost recenzați cu o zi înainte, comparativ cu circa 20.000 pentru fiecare dintre cele două week-end-uri precedente, a detaliat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al poliției locale.

În fața afluxului de bărbați, femei și copii, aflux ce a adus structurile de primire la limita capacității lor, Berlinul a decis, la 13 septembrie, să introducă din nou controalele la frontierele sale, pentru a-i organiza mai bine pe acești imigranți.

De atunci, Germania a fost imitată de Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Polonia s-a declarat de asemenea pregătită să reia controalele.

Germania rămâne destinația privilegiată pentru marea majoritate a sirienilor, afganilor și irakienilor lansați într-un epuizant periplu spre Europa occidentală, a explicat pentru France Presse purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii austriece, Gerry Voitik.

'Există un acord' între autoritățile austriece și germane 'doar până la cinci trenuri speciale pe zi, plus traficul regulat', a declarat acesta.

Potrivit lui Voitik, patru trenuri speciale erau prevăzute pentru luni, în condițiile în care între 5.000 și 6.000 de imigranți erau așteptați să ajungă în Austria în decursul acestei zile, majoritatea provenind din Ungaria și 'câteva sute' din Slovenia.

Poliția federală germană refuză să facă vreo estimare cu privire la numărul de imigranți ce vor sosi luni în Bavaria. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...