Germania a înregistrat peste 964.000 de imigranți de la începutul anului

Germania a înregistrat peste 964.000 de imigranți de la începutul anului

Germania a înregistrat în noiembrie 206.101 solicitanți de azil suplimentari, un nou record pentru această țară, care a contabilizat de la începutul anului 964.574 de imigranți, a anunțat luni Ministerul de Interne, transmite AFP. Numărul sosirilor a crescut astfel semnificativ în comparație cu cifrele comunicate luna trecută (181.166 de imigranți înregistrați în octombrie).

Germania ar urma astfel să depășească până la sfârșitul lunii decembrie un milion de solicitanți de azil înregistrați în acest an.

Datele ministerului provin de la sistemul EASY german, care înregistrează imigranții ajunși în țară și care intenționează să solicite azil, dar nu au făcut încă acest lucru.

Nu sunt precizate însă naționalitățile solicitanților de azil. Însă, conform precedentelor statistici, sirienii și afganii formează cel mai mare contingent (88.640 și, respectiv, 31.000 în octombrie).

În comunicatul transmis luni, ministerul precizează în schimb durata medie a finalizării procedurilor de azil, care variază de la 2,9 luni pentru cetățenii din Kosovo la 14,9 luni pentru pakistanezi.

În medie, solicitările depuse de către sirieni sunt rezolvate în 3,4 luni.

"Reducerea semnificativă a duratei procedurilor" se datorează faptului că Oficiul Central pentru Refugiați (BAMF) 'acordă prioritate' solicitărilor de la cetățeni veniți din țări considerate sigure, cum ar fi statele din Balcani — ai căror cetățeni nu au nicio șansă de a primi azil—, și statele considerate periculoase, cum ar fi Siria, a explicat ministerul în comunicatul său.

Săptămâna trecută, ONU a anunțat că numărul imigranților ajunși în Europa prin Marea Mediterană a scăzut cu o treime în noiembrie față de octombrie, din cauza condițiilor meteo și a combaterii traficanților de ființe umane în Turcia.

Conform Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), circa 140.000 de imigranți și refugiați au traversat Mediterana pentru a ajunge în Europa în noiembrie, cu 36,5% mai puțini decât în octombrie (220.535). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro