Germania a înregistrat peste 964.000 de imigranți de la începutul anului

Germania a înregistrat în noiembrie 206.101 solicitanți de azil suplimentari, un nou record pentru această țară, care a contabilizat de la începutul anului 964.574 de imigranți, a anunțat luni Ministerul de Interne, transmite AFP. Numărul sosirilor a crescut astfel semnificativ în comparație cu cifrele comunicate luna trecută (181.166 de imigranți înregistrați în octombrie).

Germania ar urma astfel să depășească până la sfârșitul lunii decembrie un milion de solicitanți de azil înregistrați în acest an.

Datele ministerului provin de la sistemul EASY german, care înregistrează imigranții ajunși în țară și care intenționează să solicite azil, dar nu au făcut încă acest lucru.

Nu sunt precizate însă naționalitățile solicitanților de azil. Însă, conform precedentelor statistici, sirienii și afganii formează cel mai mare contingent (88.640 și, respectiv, 31.000 în octombrie).

În comunicatul transmis luni, ministerul precizează în schimb durata medie a finalizării procedurilor de azil, care variază de la 2,9 luni pentru cetățenii din Kosovo la 14,9 luni pentru pakistanezi.

În medie, solicitările depuse de către sirieni sunt rezolvate în 3,4 luni.

"Reducerea semnificativă a duratei procedurilor" se datorează faptului că Oficiul Central pentru Refugiați (BAMF) 'acordă prioritate' solicitărilor de la cetățeni veniți din țări considerate sigure, cum ar fi statele din Balcani — ai căror cetățeni nu au nicio șansă de a primi azil—, și statele considerate periculoase, cum ar fi Siria, a explicat ministerul în comunicatul său.

Săptămâna trecută, ONU a anunțat că numărul imigranților ajunși în Europa prin Marea Mediterană a scăzut cu o treime în noiembrie față de octombrie, din cauza condițiilor meteo și a combaterii traficanților de ființe umane în Turcia.

Conform Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), circa 140.000 de imigranți și refugiați au traversat Mediterana pentru a ajunge în Europa în noiembrie, cu 36,5% mai puțini decât în octombrie (220.535). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 VIDEO „Să moară mama, 25.000 de euro am luat de la PSD”. Romică Țociu se laudă cu banii primiți la negru de la…