Germania: Amenințare cu atentat islamist la München

Poliția germană a avertizat joi seară în legătură cu un posibilitatea unui "atentat" cu "motivații islamiste" la München (sud), indicând că a primit "indicii" în acest sens și îndemnând populația să evite adunările, scrie AFP. Acest proiect de atentat are "motivații islamiste", a precizat poliția din München, care a difuzat pe contul său de Twitter un mesaj de alertă în mai multe limbi.

Gara principală și cea din Passing, la vest de oraș, au fost evacuate, iar trenurile nu mai circulă deloc, a scris pe Twitter poliția din capitala Bavariei, care s-a referit la elemente indicând că "este planificat un atentat" la München.

Există "indicii credibile" cu privire la un grup criminal, a precizat o purtătoare de cuvânt a poliției, care a invitat populația să evite adunările și să folosească mijloacele de transport în comun.

Această purtătoare de cuvânt nu a exclus ca un alt loc să fie luat, de asemenea, ca țintă.

Trupe suplimentare de poliție au ajuns în sudul Bavariei, a precizat pe Twitter poliția, potrivit căreia au fost trimise pe teren și unități speciale.

Pe Facebook, forțele de ordine au anunțat că, potrivit unor informații "serioase", un atac ar putea "avea loc în această noapte".

"Acționăm intens pentru a lămuri situația și anchetăm asupra unor posibili suspecți", a adăugat poliția pe rețeaua socială. "Tratăm lucrurile foarte serios, există o intervenție importantă (a poliției) aici la München", a afirmat un purtător de cuvânt al poliției, citat de ediția on-line a publicației Süddeutsche Zeitung.

Potrivit cotidianului din München, "șase potențiali suspecți" se află în centrul investigațiilor desfășurate de anchetatori. Cu toate acestea, poliția nu a confirmat această informație, mai scrie AFP.

AGERPRES www.agerpres.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi