Germania dorește extinderea controalelor la graniță în spațiul Schengen

Germania dorește extinderea controalelor la graniță în spațiul Schengen

Un grup de state ale Uniunii Europene (UE), inclusiv Germania, insistă pentru extinderea controalelor la graniță în spațiul Schengen pentru a ajuta la gestionarea crizei migrației în Europa, relatează sâmbătă agenția Reuters. Potrivit unui articol ce va apărea duminică în cotidianul Welt am Sonntag, Austria, Belgia, Suedia și Danemarca se află, de asemenea, printre statele care fac presiuni pentru extinderea controalelor la anumite granițe în spațiul Schengen.

Inițiativa va fi discutată la o reuniune a miniștrilor de interne din țările UE care va avea loc luni la Amsterdam, precizează publicația.

Dacă va fi aprobată, măsura îi va permite Germaniei să-și prelungească controalele la frontieră, care urmau să expire în mai, cu încă un an, un an și jumătate.

Peste un milion de persoane au sosit în Europa în 2015, majoritatea refugiați din cauza războiului și a sărăciei din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, și există puține indicii că afluxul de migranți va scădea.

Șase țări membre ale Schengen, inclusiv Germania, și alte patru membre ale UE, au reintrodus temporar controalele la frontieră în Schengen.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să apară dezvăluirile „hard” despre „fratele” Tate în presa tabloidă britanică

2 Pesedistul Bădălău despre șefa CNI: Fă, mânca-mi-ai …(cuvânt obscen)…dacă nu te calc în picioare, dacă nu îmi dai sala de sport.”

3 Răsturnare de situație? / Fanii Craiovei au provocat întreruperea partidei cu Sepsi pentru a se răzbuna pe Mititelu jr

4 Cea mai tare imagine cu noul președinte al Cehiei!

5 Polițiști mână în mână cu o „gardiancă” a fraților Tate? / Mărturia care dă fiori a uneia dintre victime