Germania intenționează să achiziționeze peste 100 de tancuri Leopard 2 suplimentare

Germania intenționează să achiziționeze peste 100 de tancuri Leopard 2 suplimentare

Germania intenționează să achiziționeze peste 100 de tancuri Leopard 2 suplimentare, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al guvenului, în contextul în care Berlinul încearcă să se asigure că trupele sunt pregătite de acțiune ca răspuns la preocupările privind recentele declarații agresive ale Rusiei, relatează Reuters. Decizia de suplimentare a dotării armatei survine în timp ce NATO încearcă să accelereze timpul de răspuns al forței de reacție rapidă după anexarea Crimeii de către Rusia, anul trecut, și conflictul din Ucraina.

'Ministerul a decis să ridice limita superioară în viitor la 328', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, în cadrul unei conferințe de presă, confirmând informațiile publicate anterior de revista germană Spiegel.

Înainte de încheierea Războiului Rece, în anii '80, Germania de Vest de atunci avea peste 3.500 de tancuri. Acum, la 70 de ani de la cel de-Al Doilea Război Mondial, are numai 225. Ca urmare a acestui fapt, soldații trebuie să împartă tancuri și echipamente grele între diferite unități.

Având în vedere noile obiective ale NATO privind flexibilitatea și timpul de reacție rapidă, Germania trebuie să se asigure că poate desfășura trupe cu echipament corespunzător în locul potrivit și într-o perioadă scurtă de timp, a menționat purtătorul de cuvânt. Tancurile Leopard sunt fabricate de Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”