Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Grecia: Peste 15.000 de refugiați se află în prezent în insula Lesbos (ministru)

Ministrul elen privind politica migrației, Iannis Mouzalas, a afirmat luni că ''între 15.000 și 17.000 de refugiați'' se află în prezent în Lesbos, ceea ce reprezintă aproximativ o cincime din populația totală a acestei insule grecești, relatează AFP.

''Situația este într-adevăr pe cale să explodeze în insula'' cu 85.000 de locuitori, devenită una dintre primele etape ale periplului european al zecilor de mii de refugiați și imigranți care fug de conflicte și sărăcie din Orientul Mijlociu și din Africa, a afirmat ministrul, exprimându-se la postul de radio To Vima.

Autoritățile grecești, care au luat duminică o serie de măsuri de urgență pentru a accelera transferul de imigranți către Atena și a facilita ajutorarea lor, contează pe o ameliorare a situației în această săptămână, a afirmat ministrul.

Tensiunea a crescut și mai mult duminică în insulă, când doi locuitori în vârstă de 17 ani au fost arestați pentru că au aruncat două cocteiluri molotov împotriva unor familii siriene care se instalaseră în parcuri, în timp ce forțele speciale au dispersat cu bastoane o mulțime de imigranți, care așteptau să fie înregistrați, pentru a pune capăt confruntărilor dintre sirieni, tratați cu prioritate, și afgani.

Pentru a ameliora situația în Mytilene, centrul administrativ al insulei, unde vin imigranții pentru a se îmbarca către Atena, la bordul atât al unor feriboturi cât și al unor nave special închiriate, autoritățile au început să amenajeze un al doilea port de tranzit, la Sigri, în nord-vestul insulei, a anunțat Mouzalas.

Circa 15.000 de refugiați și imigranți au fost deja aduși la Atena din Lesbos și din alte insule ale regiunii de la începutul săptămânii trecute, dintre care 2.500 au debarcat luni dimineața.

Grecia a înregistrat, din ianuarie 2015, 230.000 de intrări în țară pe mare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

4 Trei năpârci. Atenție la aroganța voit afișată...

5 Filmul atacului de la Săpoca în care au fost uciși 4 oameni și răniți alți 9: „Totul s-a petrecut în mai puţin…

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade