Hillary Clinton nu va primi un sprijin "automat" din partea lui Barack Obama (Casa Albă)

Hillary Clinton nu va primi un sprijin "automat" din partea lui Barack Obama (Casa Albă)

Hillary Clinton nu va primi un sprijin "automat" din partea lui Barack Obama în cursa pentru Casa Albă din 2016, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, subliniind că cei doi foști rivali democrați împărtășesc multe preocupări comune. "Există și alți oameni care sunt prieteni cu președintele și care ar putea decide să se lanseze în cursă", a subliniat Josh Earnest, purtător de cuvânt al lui Obama, în timpul briefingului de presă cotidian.

Hillary Clinton, care și-a anunțat candidatura duminică, este văzută ca favorită în tabăra democrată în absența unui rival puternic.

Cea care a condus diplomația americană timp de patru ani în administrația Obama va primi un sprijin "automat" din partea președintelui? "Răspunsul este nu", a declarat Earnest, notează AFP.

Întrebat asupra afirmațiilor dnei Clinton, care în înregistrarea video în care și-a anunțat candidatura a subliniat dificultățile economice cu care se confruntă mulți americani, purtătorul de cuvânt al lui Obama a estimat că nu a fost o critică la adresa președintelui care, de fapt, împărtășește "aceleași preocupări".

Obama este convins că "putem face mai mult pentru a asigura că familiile din clasa de mijloc au acces la educație și formare profesională, cruciale pentru succesul lor pe termen lung, dar și pentru succesul țării", a adăugat el.

Obama, care a învins-o pe Clinton în alegerile primare democrate din 2008, și-a exprimat sprijinul sâmbătă pentru fosta senatoare de New York.

"Ea a fost un candidat formidabil în 2008... A fost un secretar de stat excepțional. Este prietena mea", a declarat el. "Cred că ar fi un președinte excelent", a adăugat Obama. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...