Hillary Clinton și Barack Obama, personalitățile cele mai admirate de americani (Gallup)

Fosta Primă Doamnă a SUA Hillary Clinton, prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey și pakistaneza Malala Yousafzai, laureată a premiului Nobel pentru Pace în 2014, sunt femeile pe care americanii le admiră cel mai mult, potrivit un sondaj Gallup publicat luni, transmite AFP.

Hillary Clinton, ex-secretar de stat, care ar putea să candideze la președinția SUA în 2016, ocupă pentru cel de-al 13 an consecutiv această poziție, fiind preferată de 12% dintre cei intervievați. Pentru Oprah Winfrey s-au pronunțat 8%, iar tânăra de 17 ani care militează pentru dreptul la educație al copiilor de ambe sexe din întreaga lume a fost aleasă de 5% dintre participanții la sondaj.

Topul celor mai admirați bărbați este condus, cu 19% din opțiuni, de președintele SUA, Barack Obama, care își păstrează astfel locul deținut, fără întrerupere, din 2008, anul alegerii sale pentru primul mandat la Casa Albă. El este urmat în clasament de Papa Francisc și de fostul președinte american Bill Clinton, cu 6%, respectiv, 3% din preferințele americanilor.

Institutul Gallup realizează acest tip de sondaj de 70 de ani. Întrebarea este cu răspuns deschis și favorizează personalitățile cu cea mai mare notorietate. De exemplu, președintele în funcție ocupă totdeauna primul loc. Regula se confirmă și în cazul lui Hillary Clinton, care a fost desemnată cea mai admirată femeie de 19 ori începând din 1993, primul său an la Casa Albă alături de soțul ei, președintele Bill Clinton.

Sondajul din acest an a fost efectuat în perioada 8-11 decembrie, pe un eșantion reprezentativ de 805 adulți care locuiesc în SUA. Marja de eroare este de 4 puncte procentuale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Predoiu a dat-o afară pe marmota plină de nuri. Uitați-vă și voi cum scrie! Cum dracului o fi ajuns asta în pr…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...