În Arabia Saudită va continua flagelarea bloggerului Raif Badawi

Flagelarea bloggerului Raif Badawi va fi reluată în curând în Arabia Saudită, a anunțat marți soția acestuia Haider. Badawi a fost biciuit prima oară de 50 de ori în 9 ianuarie, amintește miercuri 20minutes.ch. Refugiată în Canada, soția bloggerului saudit a spus că soțul său ar putea fi supus unei noi serii de lovituri de bici în zilele următoare. "O sursă bine informată" a anunțat-o pe doamna Haider că regatul saudit a "dat undă verde reluării biciuirii lui Raif Badawi" în închisoarea unde este încarcerat în prezent, a spus ea într-un comunicat.

Fondatorul site-ului de internet "Liberal Saudi Network" și laureat în 2014 al premiului Reporteri fără Frontiere, Raif Badawi este închis din 2012 în Arabia Saudită.

Condamnat pentru "insultă" la adresa islamului, el ispășește o pedeapsă de zece ani de închisoare.

Sentința tribunalului cuprinde și 1.000 de lovituri de bici, într-un ritm de 50 pe săptămână timp de 20 de săptămâni.

Raif Badawi a fost biciuit prima oară în 9 ianuarie, însă următoarele pedepse au fost amânate, mai întâi din motive de sănătate, apoi din unele neprecizate.

Soția bloggerului a spus că nu înțelege de ce se reia flagelarea în timp ce dosarul este în curs de examinare la Curtea supremă saudită. "Îi solicit Majestății Sale regele Salmane să pună capăt calvarului soțului meu și să îi acorde iertarea", a scris Haider. Ea îi mai cere regelui saudit să permită expulzarea lui Raif Badawi în Canada, pentru a i se alătura ei și copiilor, de care este despărțit de patru ani. Ensaf Haider s-a stabilit la Sherbrooke (150 de kilometri est de Montreal) cu fiul și cele două fiice.

Guvernul din Quebec a deschis în luna iunie un dosar de imigrație la serviciile guvernamentale canadiene pentru bloggerul saudit, iar Ensaf Haider i-a amintit lui Justin Trudeau, viitorul premier, promisiunea pe care a făcut-o să sprijine eliberarea lui Raif Badawi pe lângă autoritățile saudite, încheie 20minutes.ch. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume