Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Incident de securitate produs la aeroportul din Tokyo înainte de sosirea lui Barack Obama

Autorităţile japoneze sunt în alertă la acest început de săptămână din cauza unui incident de securitate produs înainte de sosirea la Tokyo a preşedintelui american Barack Obama.

Incident de securitate produs la aeroportul din Tokyo înainte de sosirea lui Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul nipon al Transporturilor a fost nevoit să ordone aeroportului din Haneda să schimbe codul secret al unei zone rezervate angajaţilor, după ce un salariat al unei companii aeriene japoneze a rătăcit timp de câteva minute o hârtie pe care era notat acesta.

Incidentul a avut loc duminică. Un paznic a găsit din întâmplare hârtia şi a dus-o la ghişeul Skymark. Compania a înţeles ulterior că probabil unul dintre angajaţii săi a pierdut-o cu 15 minute înainte, după ce a efectuat formalităţile de înregistrare.

Această problemă, pentru care compania şi-a prezentat scuze, a intervenit cu câteva zile înainte de sosirea lui Barack Obama.

Potrivit presei japoneze, 16.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în zonele cele mai sensibile pentru a urmări 24 de ore din 24 eventualele obiecte sau persoane suspecte. Circa 10.000 de camere de supraveghere vor fi utilizate.

Zonele pentru bagaje, foarte numeroase, şi pubelele vor fi în mod excepţional inutilizabile în diverse staţii de metrou şi gări în timpul vizitei. De asemenea, circulaţia va fi întreruptă pe traseul urmat de coloana prezidenţială.

Fără a se fi confruntat până în prezent cu acte teroriste, exceptând atacul cu gaz sarin de la metroul din Tokyo comis de secta Aum în 1995, Japonia este deseori considerată ca prea permisivă în materie de securitate publică.

Invers, japonezii tind să suprareacţioneze, chiar să se panicheze, atunci când se produce cel mai mic incident şi să mobilizeze mijloace fenomenale.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 PSD se SCINDEAZĂ după congres? Liderii Sudului pun la cale un nou partid: Fără Oltenia, PSD ajunge la 10%!

2 ALARMĂ Firea începe să dea MARILE TUNURI pentru care-a fost împinsă în fruntea Capitalei?

3 ALARMĂ Puterea a votat împotriva desființării pensiilor speciale, dar lasă elevii fără navetă școlară și fără …

4 Informație. Sute de primari PSD își negociază plecarea din partid după prezidențiale! Primar PSD: Dobitocii de…

5 SURSE DNA s-a trezit! Doi miniștri din Guvernul Dăncilă, în lucru!

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?