India a testat cu succes o rachetă sol-aer cu rază lungă de acțiune Barak-8, dezvoltată împreună cu Israelul

India a testat cu succes o rachetă sol-aer cu rază lungă de acțiune Barak-8, dezvoltată împreună cu Israelul

India a testat miercuri cu succes o rachetă sol-aer cu rază lungă de acțiune Barak-8, dezvoltată împreună cu Israelul, racheta fiind lansată de pe o navă a Marinei indiene în largul coastei statului Goa (vest), potrivit unor surse citate de agenția Xinhua.

''Testul cu rachetă în Marea Arabiei a fost un succes. Ea distrus o țintă în aer după ce a fost lansată de pe (nava) INS Kolkata. Racheta a mai fost testată de două ori, ea fiind lansată de la bordul unor nave israeliene. Pentru dată, rachetă a fost lansată de la bordul unei nave de război indiene'', au precizat sursele.

Marina indiană a descris testul cu rachetă ca fiind ''un salt semnificativ în ce privește capabilitățile indiene de apărare aeriană''. ''Toate viitoarele noastre nave vor fi echipate cu această rachetă'', a declarat presei un purtător de cuvânt al Marinei indiene.

Racheta Barak-8, dezvoltată de către India împreună cu Israelul, are drept scop apărarea împotriva oricăror amenințări reprezentate de către dispozitive aeropurtate, inclusiv avioane și drone.

AGERPRES www.agerpres.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...