India a testat cu succes o rachetă sol-aer cu rază lungă de acțiune Barak-8, dezvoltată împreună cu Israelul

India a testat cu succes o rachetă sol-aer cu rază lungă de acțiune Barak-8, dezvoltată împreună cu Israelul

India a testat miercuri cu succes o rachetă sol-aer cu rază lungă de acțiune Barak-8, dezvoltată împreună cu Israelul, racheta fiind lansată de pe o navă a Marinei indiene în largul coastei statului Goa (vest), potrivit unor surse citate de agenția Xinhua.

''Testul cu rachetă în Marea Arabiei a fost un succes. Ea distrus o țintă în aer după ce a fost lansată de pe (nava) INS Kolkata. Racheta a mai fost testată de două ori, ea fiind lansată de la bordul unor nave israeliene. Pentru dată, rachetă a fost lansată de la bordul unei nave de război indiene'', au precizat sursele.

Marina indiană a descris testul cu rachetă ca fiind ''un salt semnificativ în ce privește capabilitățile indiene de apărare aeriană''. ''Toate viitoarele noastre nave vor fi echipate cu această rachetă'', a declarat presei un purtător de cuvânt al Marinei indiene.

Racheta Barak-8, dezvoltată de către India împreună cu Israelul, are drept scop apărarea împotriva oricăror amenințări reprezentate de către dispozitive aeropurtate, inclusiv avioane și drone.

AGERPRES  www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată