Întrevedere Lavrov-Kerry: Dialogul cu SUA este posibil doar pe bază de egalitate, fără dictat (MAE rus)

Întrevedere Lavrov-Kerry: Dialogul cu SUA este posibil doar pe bază de egalitate, fără dictat (MAE rus)

Rusia nu va putea fi obligată să-și sacrifice interesele naționale, iar sancțiunile sunt o cale care nu duce nicăieri, a subliniat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei într-un comunicat, la finalul întrevederii avute marți, la Soci, între șeful diplomației ruse Serghei Lavrov și omologul său american John Kerry, potrivit TASS și RIA Novosti. 'Serghei Lavrov a subliniat că nu Rusia poartă răspunderea pentru actuala criză din relațiile cu Washingtonul. Rusia este deschisă unei cooperări constructive cu SUA, atât în domenii bilaterale, cât și pe scena internațională, unde ambele țări poartă o răspundere specială pentru securitatea și stabilitatea globale. Cu toate acestea, cooperarea este posibilă doar având la bază dreptatea și echitatea, fără încercări de dictat sau de constrângere', se spune în comunicatul emis de MAE rus.

De asemenea, potrivit diplomației ruse, în timpul întrevederii Serghei Lavrov și omologul său american John Kerry au subliniat lipsa de alternativă la soluționarea pașnică a conflictului din Ucraina.

'În timpul analizării problematicii crizei ucrainene, Serghei Lavrov și John Kerry au subliniat lipsa de alternativă la calea pașnică de reglementare a acesteia. În acest context, partea rusă a subliniat necesitatea aplicării fără abatere a acordurilor de pace de la Minsk din 12 februarie, inclusiv stabilirea unui dialog între Kiev și (republicile autoproclamate) Donețk și Lugansk', se spune în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /