Intrusul de la Casa Albă a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei decât se anunţase iniţial

Intrusul de la Casa Albă a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei decât se anunţase iniţial

Bărbatul care a pătruns în urmă cu zece zile în Casa Albă după ce a sărit gardul a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei prezidenţiale decât se anunţase iniţial, a dezvăluit luni Washington Post, citat de AFP.

Intrusul de la Casa Albă a pătruns mai mult în interiorul reşedinţei decât se anunţase iniţial

Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, un fost combatant în Irak fără domiciliu stabil, a reuşit să sară gardul Casei Albe şi să intre în clădire prin zona North Portico, în apropiere de reşedinţa familiei prezidenţiale, având în posesie un cuţit cu o lamă de nouă centimetri.

La câteva ore după incident, Secret Service, însărcinat cu asigurarea protecţiei preşedintelui, a anunţat, prin vocea purtătorului său de cuvânt, că bărbatul a fost reţinut "imediat" după ce a intrat în Casa Albă prin zona North Portico.

Or, potrivit Washington Post, în realitate, Omar Gonzalez a reuşit să ajungă până la East Room, sala folosită pentru recepţii, situată la mai mulţi metri distanţă de locul indicat de Secret Service.

Secret Service nu a putut fi contactat de AFP până luni seara pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Directoarea Secret Service, Julia Pierson, urmează să se prezinte marţi în Congres pentru a lămuri incidentele legate de asigurarea securităţii la Casa Albă.

Omar Jose Gonzalez, originar din Texas, a fost inculpat de un tribunal de la Washington pentru pătrundere ilegală într-o clădire cu acces restricţionat având asupra sa o armă periculoasă şi riscă o pedeapsă de zece ani de închisoare.

El a fost menţinut în detenţie fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune, cel puţin până la următoarea audiere, fixată pentru data de 1 octombrie.

Preşedintele american Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

3 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

4 Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

5 Cine sunt animalele care au umplut de sânge un activist de mediu şi doi jurnalişti, într-o pădure din Bucovina