Inundaţii grave în Bulgaria, soldate cu cel puţin zece morţi

Inundaţii grave în Bulgaria, soldate cu cel puţin zece morţi

Unul dintre cele mai afectate oraşe este Varna, acolo unde apa a ajuns la aproape un metru, dupa ce precipitaţiile înregistrate au depăşit 35 de litri pe metru pătrat, informează sursa citata.

„Există până în prezent zece victime”, a anunţat şeful regional al poliţiei, Nikolai Kaltşev.

De asemenea, sute de locuitori din cartierul Asparukovo au fost evacuaţi din casele lor, iar alţii au fost salvaţi de pompieri, după ce au rămas fără electricitate şi fără alimente. În Kilifarevo, autorităţile locale au reuşit să salveze 11 persoane care s-au urcat pe acoperişurile caselor pentru a se feri din calea apelor.

„Tragedia este imensă. Mă aflu pe o stradă din suburbia Aspruhovo, unde şoseaua a fost înghiţită de ape. Casele aproape că nu se mai văd, iar maşinile au fost răsturnate de viitură”, a declarat primarul din Varda, Ivan Portnih, potrivit Reuters.

În ultima săptămână, grindina şi ploile torenţiale au lovit estul Bulgariei, iar prognozele meteo avertizează că vremea rea va continua şi în zilele următoare.

La sfârşitul lunii mai, Serbia, Bosnia şi Croatia s-au confruntat cu unele dintre cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani. Ce puţin 40 de persoane au fost ucise în urma acestor viituri.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...