Iohannis: Susțin nevoia păstrării unui dialog cu Rusia, dar trebuie menținute sancțiunile

Iohannis: Susțin nevoia păstrării unui dialog cu Rusia, dar trebuie menținute sancțiunile

Președintele ales, Klaus Iohannis, susține nevoia menținerii unui dialog cu Rusia, însă subliniază că sancțiunile economice împotriva acestei țări trebuie menținute.

"Liderii UE au consacrat summitul european viitorului relației UE cu Moscova. Susțin, alături de șefii de stat europeni, nevoia menținerii unui dialog cu Federația Rusă. În același timp, sancțiunile economice împotriva statului rus trebuie la rândul lor menținute atât timp cât suveranitatea Ucrainei este amenințată", spune Iohannis, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

El subliniază că în "drumul comun și pentru a răspunde provocărilor de orice natură, o politică externă coerentă a statelor membre UE este fundamentală".

"Folosirea instrumentelor de natură economică este o realitate a relațiilor internaționale", afirmă președintele ales.

Iohannis salută decizia luată în această săptămână de Parlamentul European de a spori volumul importurilor de fructe fără taxe din Republica Moldova în Uniunea Europeană.

"Embargoul impus statului moldovean de Federația Rusă este contracarat de solidaritatea cetățenilor europeni", conchide Iohannis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina