Iranul inaugurează un al doilea depozit subteran pentru rachete

Iranul a inaugurat marți un nou depozit subteran pentru rachete ghidate de precizie Emad, relatează agenția de știri Tasnim, apropiată de Gardienii Revoluției, informează Reuters. Agenția de știri Tasnim și televiziunea de stat susțin că depozitul subteran, aflat în munți și condus de Gardienii Revoluției, a fost inaugurat de președintele parlamentului, Ali Larijani. Cu acest prilej, au fost difuzate imagini și cu un alt depozit subteran pentru rachete inaugurat în octombrie.

SUA susțin că rachetele Emad, pe care Iranul le-a testat în octombrie, ar fi capabile să transporte un focos nuclear și oficiali de la Washington afirmă că respectivele teste vor atrage noi sancțiuni asupra indivizilor și companiilor care au avut legături cu acest program.

Faptul că Iranul își mediatizează capacitățile militare reprezintă o provocare pentru administrația președintelui american Barack Obama, în contextul în care SUA și UE se pregătesc să renunțe la aproape toate sancțiunile internaționale împotriva Teheranului în baza acordului din domeniul nuclear la care s-a ajuns în iulie.

Iranul a respectat principalii termeni ai acordului nuclear, care îi impun să renunțe la materialul care ar putea fi folosit pentru a dezvolta arma nucleară, și a acceptat alte restricții asupra programului său nuclear.

Președintele Hassan Rouhani i-a cerut însă, săptămâna trecută, ministrului iranian al apărării, să extindă programul pentru rachete.

Rachetele iraniene în curs de dezvoltare au o acuratețe mult mai mare decât generația actuală și experții apreciază că acestea ar putea fi mai eficiente cu focoase convenționale.

Al doilea responsabil din ierarhia Gardienilor Revoluției, generalul de brigadă Hossein Salami, a declarat vineri că depozitele Iranului și capacitățile sale subterane sunt atât de pline încât nu știe unde vor fi depozitate noile rachete.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

5 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata