Italia: Autoritățile din Catania anunță că nu mai au unde să îngroape imigranții ilegali morți pe Mediterana

Italia: Autoritățile din Catania anunță că nu mai au unde să îngroape imigranții ilegali morți pe Mediterana

Autoritățile locale din orașul italian Catania au anunțat vineri că nu mai au locuri în cimitire pentru a-i înmormânta pe imigranții clandestini recuperați morți din apele Mării Mediterane, transmite agenția EFE.

Într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, viceprimarul din Catania a declarat că la ora actuală există 65 de trupuri neînsuflețite care nu pot fi îngropate, pentru că locurile din cimitire sunt epuizate, singurele rămase libere fiind în proprietatea localnicilor.

Din cele 65 de cadavre, 45 sunt ale unor refugiați morți în urma naufragiului din luna aprilie, când un trauler s-a scufundat, provocând decesul a peste 800 de persoane. Viceprimarul a mai precizat că, în ultimii doi ani și jumătate, în cimitirele din Catania au fost înmormântați peste o sută de refugiați.

Însă nu doar cimitirele din Italia sunt depășite, ci și centrele de primire a refugiaților. Ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a anunțat luna trecută crearea a încă 10.000 de locuri în taberele de refugiați, acestea adăugându-se celor 86.000 deja existente în cele 456 de centre de primire de pe tot cuprinsul țării, cele mai multe fiind în partea de sud.

Ministrul Alfano a subliniat că presiunea migratorie nu va scădea atât timp cât nu se va stabiliza situația în Libia, unde starea de anarhie a lăsat frontierele nesupravegheate, astfel că imigranții ilegali din Africa pot să traverseze această țară și să se îmbarce apoi în ambarcațiuni puse la dispoziție de traficanți pentru a ajunge în Europa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...