Italia: Șase mafioți care planificau asasinarea unui ministru au fost arestați

Italia: Șase mafioți care planificau asasinarea unui ministru au fost arestați

Poliția italiană a anunțat vineri că a arestat șase lideri ai mafiei siciliene care planificau asasinarea ministrului de interne, Angelino Alfano, relatează AFP. Cei șase 'șefi' ai mafiei, arestați la Corleone, în Sicilia, sunt apropiați ai fostului lider al Cosa Nostra, Toto Riina, originar la rândul său din Corleone, care se află din 1993 în închisoare, în condiții de izolare.

Interceptări telefonice au revelat că cei șase lideri mafioți planificau un atentat împotriva ministrului de interne, afirmă poliția, care consideră justificată consolidarea condițiilor de izolare în cazul mafioților încarcerați.

În același timp, interceptări mai recente indică faptul că planul de asasinare a ministrului Alfano fusese abandonat, dar că armele au fost ascunse, detaliu care a dus la declanșarea arestărilor.

O conferință de presă în privința acestui caz era programată pentru vineri la Palermo.

Potrivit presei italiene, mafioții plănuiau să-l asasineze pe ministrul de interne în timpul unui miting electoral în Sicilia. În primăvară, sunt prevăzute în Italia alegeri municipale și regionale.

Cosa Nostra, în Sicilia, a fost cea mai puternică structură mafiotă din Italia până la sfârșitul anilor '90, când a început să piardă din influență în urma arestărilor masive și a multiplelor anchete.

Mafia napolitană, Camorra, și mai ales mafia calabreză, cunoscută sub numele de 'Ndranghetta, sunt în prezent cele mai importante structuri mafiote din Italia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!