Jean-Claude Juncker vrea ca UE să decidă săptămâna viitoare redistribuirea a 160.000 de refugiați

Jean-Claude Juncker vrea ca UE să decidă săptămâna viitoare redistribuirea a 160.000 de refugiați

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat miercuri un apel către țările membre ale Uniunii Europene de a ajunge săptămâna viitoare la un acord pentru repartizarea a 160.000 de refugiați sosiți în Grecia, Italia și Ungaria, transmite AFP.

''Sunt 160.000 de persoane pe care europenii trebuie să îi primească. Acest lucru trebuie făcut într-o manieră obligatorie'', a afirmat Juncker în discursul său anual privind 'Starea Uniunii', prezentat în plenul Parlamentului European, la Strasbourg.

El le-a cerut miniștrilor de interne ai statelor membre ale UE, ce se reunesc la Bruxelles pe 14 septembrie, ''să se pună de acord''.

Șeful executivului UE le-a cerut europenilor să nu facă vreo distincție în funcție de religie între refugiații pe care sunt pregătiți să îi primească. ''Nu există religie, credință, filosofie atunci când este vorba despre refugiați. Noi nu facem distincție'', a susținut Jean-Claude Juncker în fața europarlamentarilor prezenți la Strasbourg.

Potrivit DPA, Juncker a anunțat cu același prilej că executivul comunitar va lua ''în zilele următoare'' măsuri contra statelor membre care nu pun în aplicare regulile UE privind azilul.

''Este o chestiune de credibilitate ca statele membre să implementeze și să respecte legile europene și internaționale convenite'', a spus el.

Potrivit datelor publicate recent de ONU, peste 380.000 de migranți și refugiați au sosit în Europa prin traversarea Mării Mediterane începând din luna ianuarie a acestui an, iar 2.850 au decedat sau au fost dați dispăruți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Așa o fi?