John McCain exprimă preocupare pentru securitatea Republicii Moldova: "Dacă europenii şi Statele Unite nu vor avea o reacţie puternică, Putin va deveni mai îndrăzneţ"

John McCain exprimă preocupare pentru securitatea Republicii Moldova: "Dacă europenii şi Statele Unite nu vor avea o reacţie puternică, Putin va deveni mai îndrăzneţ"

Senatorul republican american John McCain a exprimat preocupare pentru securitatea Republicii Moldova, pledând pentru intensificarea cooperării militare între Statele Unite şi ţările baltice.

John McCain (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Reacţia Occidentului la acţiunile Rusiei în Ucraina este "aproape demnă de râs", a spus McCain în Lituania, conform AFP.

"Dacă europenii şi Statele Unite nu vor avea o reacţie puternică, preşedintele rus, Vladimir Putin, va deveni mai îndrăzneţ", a subliniat McCain după întrevederea pe care a avut-o miercuri cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

"Faptul că nu oferim ajutor Guvernului ucrainean şi poporului ucrainean după ce au fost invadaţi de trupele preşedintelui Vladimir Putin este ruşinos", a adăugat senatorul american, exprimând preocupare pentru securitatea Republicii Moldova şi cerând intensificarea cooperării militare între Statele Unite şi ţările baltice.

Aflat marţi în Estonia, McCain califica sancţiunile Occidentului împotriva Rusiei drept "o glumă", exprimând regretul cã Statele Unite nu au oferit Ucrainei "mijloacele necesare" pentru a se apăra de acţiunile Rusiei. "Refuzul Statelor Unite de a oferi ajutor Ucrainei este un semnal de încurajare pentru preşedintele rus Vladimir Putin", a spus McCain în Estonia, pledând pentru oferirea de sprijin logistic armatei ucrainene. "Oare vom sta şi ne vom uita cum armata rusă ocupă estul Ucrainei?", a adăugat McCain, considerând "impardonabil" refuzul Washingtonului de a ajuta Guvernul de la Kiev.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...