Kerry îi suspectează pe ruși și chinezi că 'foarte probabil' îi citesc email-urile

Secretarul de stat american John Kerry a acuzat marți China și Rusia că 'foarte probabil' îi citesc email-urile și a atras atenția că această problemă de piraterie informatică va fi abordată de președintele Barack Obama cu ocazia întâlnirii pe care o va avea în septembrie la Casa Albă cu omologul său chinez Xi Jinping.

'Răspunsul este că e foarte probabil. Noi știm că ei (rușii și chinezii) au atacat în ultimele zile un număr de interese americane', a declarat Kerry, într-un interviu pentru canalul de televiziune CBS, potrivit AFP.

'Trăim, din păcate, într-o lume în care unele țări, inclusiv China și Rusia, au fost constant implicate în atacuri împotriva intereselor americane, împotriva guvernului american', a adăugat el.

Secretarul de stat american a amintit că SUA au 'ridicat recent această problemă, într-un mod foarte, foarte ferm, în dialogul cu chinezii'. Și acest subiect figurează 'în programul de discuții dintre președintele Obama și președintele Xi când ei se vor întâlni în septembrie' la Casa Albă, cu prilejul vizitei de stat a liderului chinez în SUA, a precizat Kerry.

Pirateria informatică este o problemă care tensionează de mai multă vreme relațiile dintre cele două puteri mondiale și acest dosar a dominat la sfârșitul lunii iunie 'dialogul strategic și economic' anual care a avut loc la Washington, notează AFP.

Ultimul act major de piraterie informatică în SUA a avut loc în luna iunie, când au fost vizate datele personale a patru milioane de funcționari federali americani. Mass-media americană a acuzat China ca fiind principalul suspect, acuzații considerate drept 'iresponsabile și fără fundament' de către Beijing. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta