Kievul vrea desfășurarea unei forțe de menținere a păcii în estul separatist; Moscova și separatiștii se opun

Kievul vrea desfășurarea unei forțe de menținere a păcii în estul separatist; Moscova și separatiștii se opun

Autoritățile ucrainene a decis să se adreseze ONU și Uniunii Europene cu privire la desfășurarea unei misiuni de menținere a păcii în sud-estul țării, care să supravegheze frontiera ruso-ucraineană, în sectoarele ce scapă controlului Kievului, și linia ce desparte teritoriile separatiste de restul țării, relatează AFP și RIA Novosti.

O decizie în acest sens a fost adoptată miercuri seară de Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare al Ucrainei (SNBO), dar, pentru a fi pusă în aplicare, ea mai trebuie să fie aprobată de Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean).

'Considerăm desfășurarea unei misiuni polițienești a Uniunii Europene ca fiind cea mai bună opțiune pentru noi', a subliniat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

'Pentru a pune capăt provocărilor și pentru a nu mai permite Federației Ruse să speculeze această situație, propunem să fie invitată o misiune de menținere a păcii în Ucraina. Aceasta va permite detectarea și localizarea încălcărilor și ar trebui să asigure măsuri reale în vederea unei reglementări pașnice' a conflictului, a afirmat secretarul SNBO, Oleksandr Turcinov.

În urma acestor declarații, Moscova și-a exprimat 'îndoielile' privind determinarea Kievului de a pune în aplicare acordurile de la Minsk pentru soluționarea conflictului din Donbas, scrie RIA Novosti. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro