Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

La Chișinău se cere un singur guvern pe ambele maluri ale Prutului

Sute de persoane s-au adunat, joi seara, în centrul Chișinăului, la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cerând un singur guvern pe ambele maluri ale Prutului, potrivit mass-mediei locale.

Organizatorii acestei acțiuni consideră că acesta este momentul pentru unirea Republicii Moldova cu România, în contextul în care nici la Chișinău și nici la București nu există guvern.

''Cele două state românești, Republica Moldova și România, au rămas fără guverne. În România, acest lucru a fost marcat de ample acțiuni stradale. Oamenii și-au unit forțele, s-au solidarizat și manifestează pașnic în centrul Bucureștiului și alte localități. Urmează Chișinăul! Venim cu o lumânare la Monumentul eroului național al neamului nostru și ne rugăm să le dea înțelepciune românilor să facă un singur guvern pentru ambele maluri de Prut'', este mesajul ce însoțește această acțiune, potrivit deschide.md.

Acțiunea a fost anunțată pe o rețea de socializare cu titlul ''Rugăciune pentru un singur guvern în spațiul românesc'' și toți cei care cred în valorile strămoșești ale neamului românesc au fost invitați să vină joi seara cu o lumânare în fața Monumentului Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Tinerii din Chișinău au desfășurat un tricolor imens în fața Monumentului. O parte dintre ei au venit cu pancarte pe care scrie ''Vrem Unirea'', ''RO+MD=un singur Guvern'' și alte mesaje unioniste.

''Am venit aici pentru a ține un minut de reculegere în memoria fraților noștri care au murit în clubul Colectiv, dar și pentru a cere un guvern comun'', a declarat Vlad Bilețchi, unul dintre manifestanți.

Doi preoți de la Mitropolia Basarabiei oficiază în acest moment o slujbă de pomenire pentru victimele tragediei de la clubul Colectiv din București.

Cei adunați în fața Monumentului Sfântului Voievod Ștefan cel Mare vor merge într-un marș până la Ambasada României, unde vor ține și acolo un minut de reculegere, după care se vor îndrepta spre sediul președinției, unde vor da citire unei proclamații.

AGERPRES/(AS — autor: Flori Tiulea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Citiți ce i-a transmis lui Dragnea o mamă cu trei copii care a fost la mitingul de la Iași! România se …

2 ALERTĂ! După ce-a fugit ca un șobolan de la Iași, Dragnea scrie sfidător pe Facebook! Românii l-au taxat: „Căc…

3 De ce ni se ascund aceste lucruri?

4 VIDEO Dragnea, imitat de actorii Teatrului de Comedie: „Nimic ești tu, mincinosule!

5 CUTREMUR în MAI! Șeful DGA, acuzații PENALE la adresa ministresei din Teleorman: „Carmen Dan a mințit. Eu și f…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi