Libia le-a interzis accesul pe teritoriul său palestinienilor, sirienilor și sudanezilor

Guvernul libian recunoscut de comunitatea internațională a anunțat luni decizia de a interzice accesul pe teritoriul său a sirienilor, palestinienilor și sudanezilor din motive de securitate, informează AFP.

Această decizie a fost luată de Ministerul de Interne al acestui guvern, care nu controlează decât unele zone din estul și vestul țării. Ea are loc după informațiile potrivit cărora cetățeni ai acestor țări 'au fost implicați alături de grupuri teroriste în atacurile împotriva armatei și forțelor de poliție din Benghazi și în orașe din vest'.

Interdicția de a intra pe teritoriul libian pe cale maritimă, terestră sau aeriană urmează să intre în vigoare după anunțarea acesteia și va fi aplicată până la noi ordine, a informat biroul de presă al ministrului de interne Omar al-Sanki într-un comunicat.

Pe de altă parte, guvernul libian a decis să acorde vize pentru cetățenii maltezi doar după 'un acord prealabil al serviciilor de securitate', se menționează în comunicat.

'Această decizie a fost luată în mod preventiv', se precizează în comunicat, în care se mai explică și că ministerul a primit informații potrivit cărora 'maltezi furnizează un ajutor logistic milițiilor (islamiste) Fajr Libya' (Zorii Libiei).

Libia a fost cuprinsă de haos după căderea regimului Muammar Gaddafi la opt luni de conflict în 2011. Țara este condusă de două parlamente și două guverne rivale, unul apropiat milițiilor Fajr Libya și unul recunoscut de comunitatea internațională cu sediul la Tobruk, în apropiere de granița egipteană. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

3 Rău a ajuns Armata Română...

4 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!