Libia le-a interzis accesul pe teritoriul său palestinienilor, sirienilor și sudanezilor

Guvernul libian recunoscut de comunitatea internațională a anunțat luni decizia de a interzice accesul pe teritoriul său a sirienilor, palestinienilor și sudanezilor din motive de securitate, informează AFP.

Această decizie a fost luată de Ministerul de Interne al acestui guvern, care nu controlează decât unele zone din estul și vestul țării. Ea are loc după informațiile potrivit cărora cetățeni ai acestor țări 'au fost implicați alături de grupuri teroriste în atacurile împotriva armatei și forțelor de poliție din Benghazi și în orașe din vest'.

Interdicția de a intra pe teritoriul libian pe cale maritimă, terestră sau aeriană urmează să intre în vigoare după anunțarea acesteia și va fi aplicată până la noi ordine, a informat biroul de presă al ministrului de interne Omar al-Sanki într-un comunicat.

Pe de altă parte, guvernul libian a decis să acorde vize pentru cetățenii maltezi doar după 'un acord prealabil al serviciilor de securitate', se menționează în comunicat.

'Această decizie a fost luată în mod preventiv', se precizează în comunicat, în care se mai explică și că ministerul a primit informații potrivit cărora 'maltezi furnizează un ajutor logistic milițiilor (islamiste) Fajr Libya' (Zorii Libiei).

Libia a fost cuprinsă de haos după căderea regimului Muammar Gaddafi la opt luni de conflict în 2011. Țara este condusă de două parlamente și două guverne rivale, unul apropiat milițiilor Fajr Libya și unul recunoscut de comunitatea internațională cu sediul la Tobruk, în apropiere de granița egipteană. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț