Liderul Crimeii a invitat-o pe Victoria Nuland într-o vizită în peninsulă

Serghei Aksenov, liderul Crimeii (teritoriu ucrainean anexat de Rusia cu aproape un an în urmă) i-a recomandat Victoriei Nuland, adjunctul secretarului american de stat pentru afaceri europene, să efectueze o vizită în peninsulă pentru a se convinge că declarațiile sale potrivit cărora aici a fost instituită o adevărată 'domnie a terorii' sunt false și nefondate, relatează RIA Novosti.

'Ar ieși în stradă, ar merge pe jos în centru, s-ar uita cum trăiesc oamenii, le-ar pune întrebări', a spus Aksenov, citat de agenția de presă menționată, subliniind că, înainte de a condamna autoritățile din Crimeea, ar trebui luate în considerare aspecte ale circumstanțelor externe, care influențează dezvoltarea republicii.

Liderul Crimeii a spus că nu va mai comenta pe viitor diferite declarații făcute de politicieni occidentali pentru a discredita peninsula.

'Nu comentez vise', a subliniat așa-numitul președinte al Crimeii, anexată oficial de Rusia la 18 martie trecut, când președintele rus Vladimir Putin și noii lideri ai peninsulei (președintele legislativului din Crimeii, premierul Crimeii și primarul orașului Sevastopol) au semnat acordul prin care regiunea Crimeea și orașul Sevastopol au intrat în componența Federației Ruse.

Victoria Nuland a acuzat Rusia și rebelii proruși că au instituit o adevărată 'domnie a terorii' în Crimeea și în estul separatist al Ucrainei, într-o alocuțiune rostită la începutul acestei săptămâni în fața Comisiei pentru afaceri externe din Senatul american.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

4 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

5 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…