Maica Tereza va fi canonizată

Maica Tereza va fi canonizată

Tereza de Calcutta va fi în curând proclamată sfântă, după ce Biserica a recunoscut oficial autenticitatea unei minuni atribuite acestei călugărițe care și-a dedicat viața săracilor, relatează agențiile internaționale de presă.

"Sfântul Părinte a autorizat Congregația pentru Cauzele Sfinților să promulge decretele privind minunea atribuită Fericitei Tereza de Calcutta", a anunțat Vaticanul într-un comunicat.

Maica Tereza, celebră pentru devotamentul său față de bolnavii din marele oraș din estul Indiei, urmează să fie canonizată la 4 septembrie 2016, la Roma, în cadrul "Jubileului Milostivirii", deschis la 8 decembrie, a indicat cotidianul episcopilor italieni, Avvenire.

Arhiepiscopul de Calcutta, Thomas D'Souza, a anunțat că Vaticanul a recunoscut că Maica Tereza a vindecat un brazilian cu mai multe tumori cerebrale în 2008.

Potrivit Avvenire, vindecarea miraculoasă atribuită Maicii Tereza a fost recunoscută în cadrul unei reuniuni de experți, convocată în urmă cu trei zile de Congregația pentru Cauzele Sfinților, deschizând astfel calea pentru canonizarea sa.

Născută în 1910 la Skopje într-o familie albaneză, Maica Tereza a fondat congregațiile "Misionarele Carității" și "Misionarii Carității". După o viață dedicată celor săraci, maica a murit la Calcutta, în India, în 1997. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!