Maica Tereza va fi canonizată

Tereza de Calcutta va fi în curând proclamată sfântă, după ce Biserica a recunoscut oficial autenticitatea unei minuni atribuite acestei călugărițe care și-a dedicat viața săracilor, relatează agențiile internaționale de presă.

"Sfântul Părinte a autorizat Congregația pentru Cauzele Sfinților să promulge decretele privind minunea atribuită Fericitei Tereza de Calcutta", a anunțat Vaticanul într-un comunicat.

Maica Tereza, celebră pentru devotamentul său față de bolnavii din marele oraș din estul Indiei, urmează să fie canonizată la 4 septembrie 2016, la Roma, în cadrul "Jubileului Milostivirii", deschis la 8 decembrie, a indicat cotidianul episcopilor italieni, Avvenire.

Arhiepiscopul de Calcutta, Thomas D'Souza, a anunțat că Vaticanul a recunoscut că Maica Tereza a vindecat un brazilian cu mai multe tumori cerebrale în 2008.

Potrivit Avvenire, vindecarea miraculoasă atribuită Maicii Tereza a fost recunoscută în cadrul unei reuniuni de experți, convocată în urmă cu trei zile de Congregația pentru Cauzele Sfinților, deschizând astfel calea pentru canonizarea sa.

Născută în 1910 la Skopje într-o familie albaneză, Maica Tereza a fondat congregațiile "Misionarele Carității" și "Misionarii Carității". După o viață dedicată celor săraci, maica a murit la Calcutta, în India, în 1997. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…