Maica Tereza va fi canonizată

Maica Tereza va fi canonizată

Tereza de Calcutta va fi în curând proclamată sfântă, după ce Biserica a recunoscut oficial autenticitatea unei minuni atribuite acestei călugărițe care și-a dedicat viața săracilor, relatează agențiile internaționale de presă.

"Sfântul Părinte a autorizat Congregația pentru Cauzele Sfinților să promulge decretele privind minunea atribuită Fericitei Tereza de Calcutta", a anunțat Vaticanul într-un comunicat.

Maica Tereza, celebră pentru devotamentul său față de bolnavii din marele oraș din estul Indiei, urmează să fie canonizată la 4 septembrie 2016, la Roma, în cadrul "Jubileului Milostivirii", deschis la 8 decembrie, a indicat cotidianul episcopilor italieni, Avvenire.

Arhiepiscopul de Calcutta, Thomas D'Souza, a anunțat că Vaticanul a recunoscut că Maica Tereza a vindecat un brazilian cu mai multe tumori cerebrale în 2008.

Potrivit Avvenire, vindecarea miraculoasă atribuită Maicii Tereza a fost recunoscută în cadrul unei reuniuni de experți, convocată în urmă cu trei zile de Congregația pentru Cauzele Sfinților, deschizând astfel calea pentru canonizarea sa.

Născută în 1910 la Skopje într-o familie albaneză, Maica Tereza a fondat congregațiile "Misionarele Carității" și "Misionarii Carității". După o viață dedicată celor săraci, maica a murit la Calcutta, în India, în 1997. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

3 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

4 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

5 Foarte interesante amănunte...