Manifestaţie la Kiev pentru o acţiune mai hotărâtă a autorităţilor împotriva insurgenţilor proruşi din estul ţării

Manifestaţie la Kiev pentru o acţiune mai hotărâtă a autorităţilor împotriva insurgenţilor proruşi din estul ţării

Câteva sute de persoane au manifestat, luni seară, la Kiev pentru a cere o acţiune mai hotărâtă a autorităţilor împotriva insurgenţilor proruşi din estul ţării şi demisia ministrului ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anunţat presa locală.

Manifestaţie la Kiev pentru o acţiune mai hotărâtă a autorităţilor împotriva insurgenţilor proruşi din estul ţării (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit agenţiei Interfax-Ukraine şi site-ului Ukrainskaia Pravda, câteva sute de manifestanţi au defilat între Maidan (Piaţa Independenţei) şi sediul Parlamentului.

Ei au dat foc la anvelope şi au scandat "Avakov, demisia", referindu-se la ministrul de Interne al Guvernului interimar proeuropean de la Kiev.

Potrivit presei ucrainene, protestatarii reclamă o acţiune mai acţiune mai hotărâtă împotriva separatiştilor proruşi, care au ocupat clădiri publice în mai multe oraşe din estul rusofon al Ucrainei.

Atacuri vizibil coordonate au început încă de sâmbătă în oraşe din estul rusofon al Ucrainei, în special în zona Doneţkului. Bărbaţi în uniformă au fost văzuţi la faţa locului, iar occidentalii au afirmat că este vorba despre o operaţiune condusă de Moscova, care dezminte că ar fi implicată în noile atacuri.

Autorităţile prooccidentale de la Kiev au anunţat lansarea unei "operaţiuni antiteroriste" în estul ţării, însă nu au intervenit până în prezent.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...