Manifestaţii antirasiste împotriva erorilor comise de poliţişti au degenerat în California

Manifestaţii antirasiste împotriva erorilor comise de poliţişti au degenerat în California

Manifestaţiile care au loc de mai multe zile în Statele Unite ca protest faţă de comportamentul poliţiei faţă de persoane de culoare au degenerat la Berkeley, în California, unde au avut loc confruntări şi jafuri de magazine, relatează AFP.

Cei mai mulţi dintre manifestanţi erau paşnici, însă "grupuri mici s-au despărţit şi au început să arunce în poliţişti cu cărămizi, tuburi, fumigene", a declarat pentru AFP Jennifer Coats, o purtătoare de cuvânt a poliţiei, adăugând că numeroşi poliţişti au fost răniţi.

Poliţia a recurs, la rândul ei, la gaze lacrimogene, în contextul în care anumiţi manifestanţi încercau să spargă vitrine ale unor magazine şi să le jefuiască, a adăugat ea, fără să poată preciza numărul victimelor.

Mai multe clădiri au fost avariate, între care o bancă şi un agazin alimentar, dar şi numeroase maşini de poliţie.

Unii manifestanţi i-au apostrofat pe spărgători. "De ce jefuiţi? Nu e nevoie de aşa ceva, suntem aici pentru a protesta paşnic, nu ar trebui să luaţi lucruri din magazine, care nu au nimic de-a face cu asta", a declarat o femeie la CNN.

Mii de manifestanţi s-au adunat în mai multe oraşe americane sâmbătă, în a patra zi consecutivă, pentru a protesta faţă de decizia justiţiei de a renunţa la proceduri împotriva unui poliţist alb responsabil de moartea lui Eric Garner, la vârsta de de 43 de ani, care avea şase copii, mort prin asfixiere într-o arestare brutală operată de Poliţia din New York.

La New York, manifestaţiile s-au desfăşurat în general paşnic.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa