Manila este orașul cu cel mai intens trafic rutier din lume, potrivit aplicației Waze

Manila, capitala Filipinelor, este orașul cu cel mai intens trafic rutier din lume, potrivit Indicelui Global de Satisfacție a Șoferilor - un studiu realizat de Waze, populara aplicație de trafic rutier și navigație, publicat joi de presa locală și citat de EFE.

Rezultatul studiului a fost publicat după evaluarea experiențelor la volan a 50 de milioane de persoane care utilizează Waze din 32 de țări și 167 zone metropolitane. Studiul se bazează pe șase factori, între care frecvența și intensitatea ambuteiajelor, calitatea drumurilor și a infrastructurilor, siguranța șoferilor bazată pe numărul de accidente, pericole în trafic și climă, precum și a serviciilor precum accesul la benzinării sau facilitatea găsirii unui loc de parcare.

"Manila s-a dovedit orașul cu cel mai mare trafic din lume, deși Rio de Janeiro, Sao Paulo și Jakarta îl urmează îndeaproape", noteză Waze în acest studiu care oferă capitalei Filipinelor un punctaj de 0,4 din maximum 10.

Studiul relevă de asemenea că deplasarea de acasă la locul de muncă a unui locuitor din Manila durează în medie 45.5 minute, ceea ce înseamnă un timp mai mare decât pentru alți locuitori din metropole ca Londra, New York sau Jakarta.

Zona metropolitană Manila, numele său oficial, este formată dintr-un conglomerat de 16 orașe — dintre care Manila este cea mai veche — și un municipiu în care locuiesc circa 12 milioane de persoane, care au la dispoziție un sistem de transport public învechit și precar.

Documentul notează că dacă nu se găsesc soluții pentru traficul din Manila, care s-a înrăutățit considerabil în ultimii ani, în 2030 Filipinele ar putea pierde circa 6 miliarde de pesos pe zi (128 milioane de dolari sau 114 milioane de euro de euro) din cauza emisiilor de gaze, a scăderii productivității, problemelor de sănătate sau consumului de benzină. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul