Marine Le Pen, într-o vizită discretă la Moscova

Marine Le Pen, lidera formațiunii franceze de extremă dreaptă Frontul Național, a fost văzută marți de jurnaliști în Parlamentul Rusiei, unde a venit pentru o serie de întâlniri, informează Reuters și AFP.

Autoritățile ruse au anunțat că Marine Le Pen urmează să se întâlnească cu Serghei Narâșkin, un aliat al Kremlinului și președinte al camerei inferioare a legislativului rus, Duma de Stat, fără a face însă public întreg programul vizitei. Narâșkin se află pe lista oficialilor ruși vizați de sancțiunile UE din cauza crizei din Ucraina.

Media ruse și străine, inițial convocate la reuniune, au fost anunțate marți că aceasta se va derula fără accesul presei și o transmisiune în direct la televiziunea rusă a fost anulată.

Contactat de AFP, atașatul de presă al FN, Alain Vizier, a afirmat că nu a fost informat despre programul lui Marine Le Pen sau despre întrevederile sale cu prilejul vizitei la Moscova. La rândul lor, autoritățile ruse nu au confirmat interdicția de acces al presei.

Președinta Frontului Național s-a mai deplasat la Moscova și în aprilie 2014, la câteva săptămâni după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Ea a fost primită și cu acel prilej de Serghei Narâșkin și a susținut propunerea rusă de federalizare a Ucrainei, denunțând sancțiunile europene.

În octombrie același an, tatăl său a mers și el la Moscova și a afirmat că Crimeea este 'provincie rusă' dintotdeauna.

În contextul în care tensiunile persistă în dosarul ucrainean între Rusia și occidentali, Moscova încearcă să strângă legăturile cu partidele de extremă dreaptă din Europa, notează AFP.

În același timp, vizitele la Moscova ale parlamentarilor francezi, în majoritate afiliați UMP, s-au înmulțit în ultimul an. Serghei Narâșkin s-a deplasat și el la Paris în aprilie pentru a se întâlni cu o serie de parlamentari, deși se afla sub incidența sancțiunilor europene.

Pe de altă parte, amintește Reuters, media franceze au relatat că partidul lui Marine Le Pen a luat un împrumut de 9 milioane de euro de la o bancă cu capital rusesc.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor