Medvedev a emis un ordin de înfiinţare a unei universităţi federale în Crimeea

Medvedev a emis un ordin de înfiinţare a unei universităţi federale în Crimeea

Premierul rus Dmitri Medvedev a emis un ordin privind înfiinţarea unei universităţi federale în Crimeea, care va purta numele lui Vladimir Vernadsky, un om de ştiinţă sovietic considerat fondatorul geochimiei, biogeochimiei şi radiogeologiei, relatează agenţia rusă Itar-Tass în pagina online.

Vladimir Vernadsky (Imagine: Wikipedia)

Într-o notă anexată documentului, postat pe site-ul Guvernului, se prevede ca instituţia să cuprindă şapte facultăţi şi şapte organizaţii de cercetare.

Ministerul rus al Educaţiei şi Ştiinţei a fost însărcinat să elaboreze programul de dezvoltare a universităţii în următoarele şase luni şi să-l prezinte Guvernului în vederea aprobării.

De asemenea, ministerul a fost însărcinat să pregătească în următoarele trei luni şi să prezinte Guvernului în vederea ajustării finanţării de la buget a programului "Dezvoltarea Educaţiei" prevăzut pentru perioada 2013-2020, astfel încât să includă începând din 2015 implementarea programului privind dezvoltarea universităţii federale.

În cooperare cu Consiliul de Miniştri al Republicii Crimeea, ministerul urmează să asigure până cel mai târziu în ianuarie 2016 desfăşurarea activităţilor şi dezvoltarea universităţii, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral