Medvedev a emis un ordin de înfiinţare a unei universităţi federale în Crimeea

Premierul rus Dmitri Medvedev a emis un ordin privind înfiinţarea unei universităţi federale în Crimeea, care va purta numele lui Vladimir Vernadsky, un om de ştiinţă sovietic considerat fondatorul geochimiei, biogeochimiei şi radiogeologiei, relatează agenţia rusă Itar-Tass în pagina online.

Vladimir Vernadsky (Imagine: Wikipedia)

Într-o notă anexată documentului, postat pe site-ul Guvernului, se prevede ca instituţia să cuprindă şapte facultăţi şi şapte organizaţii de cercetare.

Ministerul rus al Educaţiei şi Ştiinţei a fost însărcinat să elaboreze programul de dezvoltare a universităţii în următoarele şase luni şi să-l prezinte Guvernului în vederea aprobării.

De asemenea, ministerul a fost însărcinat să pregătească în următoarele trei luni şi să prezinte Guvernului în vederea ajustării finanţării de la buget a programului "Dezvoltarea Educaţiei" prevăzut pentru perioada 2013-2020, astfel încât să includă începând din 2015 implementarea programului privind dezvoltarea universităţii federale.

În cooperare cu Consiliul de Miniştri al Republicii Crimeea, ministerul urmează să asigure până cel mai târziu în ianuarie 2016 desfăşurarea activităţilor şi dezvoltarea universităţii, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!