Merkel: Acordul cu Grecia, un bun punct de plecare, dar încă mai este mult de muncă

Merkel: Acordul cu Grecia, un bun punct de plecare, dar încă mai este mult de muncă

Cancelarul german Angela Merkel a salutat miercuri acordul convenit de Grecia și creditorii săi internaționali, printre care și Uniunea Europeană, apreciind însă că ''încă mai este mult de muncă'', transmite AFP.

''Salut faptul că am reușit să găsim un punct de plecare pentru negocierile cu noul guvern grec, dar încă ne așteaptă multă muncă de acum încolo'', a spus Merkel, într-o conferință de presă la Berlin cu premierul suedez, Stefan Lofven.

Eurogrupul (miniștrii de finanțe din zona euro) a decis vineri seară să prelungească cu patru luni planul de ajutor financiar pentru Grecia, în anumite condiții, potrivit comunicatului publicat la finalul reuniunii.

Comisia Europeană a confirmat marți că Grecia a transmis lista propunerilor de reformă necesare pentru a obține o extindere cu patru luni a programului de finanțare externă a țării.

Lista include măsuri de combatere a corupției și a evaziunii fiscale, a contrabandei cu combustibil și țigări. De asemenea, autoritățile de la Atena vor să implementeze măsuri de reformare a pieței muncii și să acorde subvenții pentru plata utilităților și pentru achiziționarea alimentelor. Propunerile Greciei urmează să fie examinate de Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!