Mihail Gorbaciov în spital, pregătit să se lupte pentru a trăi (mass-media)

Mihail Gorbaciov în spital, pregătit să se lupte pentru a trăi (mass-media)

Ultimul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, în vârstă de 83 de ani, a fost internat în spital, însă este hotărât să se lupte pentru a trăi, au anunțat joi seară agențiile ruse de presă, preluate de AFP.

'Starea sănătății mele este medie de o săptămână, dar astăzi (joi) sunt la spital. Starea sănătății mele s-a deteriorat', a declarat Mihail Gorbaciov citat de agenția Ria Novosti de pe patul de spital.

'Sunt conectat la un monitor', a adăugat el fără să precizeze unde a fost internat.

'Știți ce caracter am, sunt hotărât să lupt, să trăiesc', a declarat el pentru agenția Interfax.

În iunie 2013, ultimul lider al Uniunii Sovietice a fost internat pentru un bilanț de sănătate.

În ultimii ani, Mihail Gorbaciov a apărut cu fața umflată și obosit cu prilejul ultimelor sale intervenții publice. Potrivit mass-media din Rusia, el ar suferi de diabet.

Din cauza problemelor de sănătate, nu a putut participa în aprilie 2013 la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher.

Foarte respectat în Occident, el este privit cu mai puțină bunăvoință de majoritatea concetățenilor săi care îl consideră vinovat de destrămarea URSS și de haosul economic și social care a urmat.

Părintele perestroikăi (reformei) lansate în 1985 și-a anunțat demisia la televiziune pe 25 decembrie 1991, luând act de dispariția URSS, după un acord semnat fără el de Ucraina, Belarus și Rusia.

În ultimii ani, Mihail Gorbaciov a întreținut relații delicate cu actualul președinte rus, Vladimir Putin, pe care l-a criticat în repetate rânduri pentru obstacolele ridicate în calea democrației și l-a îndemnat să cedeze puterea.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1990, intervine deseori în cursul reuniunilor internaționale. El prezidează Fundația Gorbaciov care se ocupă de programe de caritate și de educație.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

4 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!

5 Putin plănuiește o lovitură de stat în Ucraina pentru a-și instala propriul guvern marionetă / Lista complotiști…