Mii de persoane au manifestat la New York pentru a cere un salariu minim de 15 dolari pe oră

Mii de persoane au manifestat la New York pentru a cere un salariu minim de 15 dolari pe oră

Mii de persoane au manifestat miercuri la New York pentru a cere un salariu minim de 15 dolari pe oră, afirmând că este imposibil de trăit cu mai puțin de atât în cel mai mare oraș american, relatează AFP. Greve și manifestații similare au avut loc în peste 230 de orașe americane, potrivit organizatorilor, care se așteptau la ''cea mai largă mobilizare înregistrată vreodată a angajaților insuficient plătiți''. Ei au estimat că între 10.000 și 15.000 de persoane au participat la manifestația de la New York.

Printre protestatari s-au aflat angajați de la fast-food-uri, dar și de la aeroport, personal din domeniul sănătății, lucrători din construcții, care au denunțat și condițiile de muncă de pe unele șantiere de imobile destinate celor foarte bogați.

''Luptați-vă pentru 15 dolari'' (pe oră), se putea citi pe o pancartă. ''Am obosit să muncesc pentru a-i îmbogăți și mai mult pe cei bogați'', scria pe altă pancartă.

Salariul minim la New York este în prezent de 8,75 dolari pe oră și ar urma să crească la 9 dolari pe oră în 2016. Salariul minim federal este blocat din 2009 la 7,25 de dolari pe oră. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina