Mii de persoane au manifestat la New York pentru a cere un salariu minim de 15 dolari pe oră

Mii de persoane au manifestat la New York pentru a cere un salariu minim de 15 dolari pe oră

Mii de persoane au manifestat miercuri la New York pentru a cere un salariu minim de 15 dolari pe oră, afirmând că este imposibil de trăit cu mai puțin de atât în cel mai mare oraș american, relatează AFP. Greve și manifestații similare au avut loc în peste 230 de orașe americane, potrivit organizatorilor, care se așteptau la ''cea mai largă mobilizare înregistrată vreodată a angajaților insuficient plătiți''. Ei au estimat că între 10.000 și 15.000 de persoane au participat la manifestația de la New York.

Printre protestatari s-au aflat angajați de la fast-food-uri, dar și de la aeroport, personal din domeniul sănătății, lucrători din construcții, care au denunțat și condițiile de muncă de pe unele șantiere de imobile destinate celor foarte bogați.

''Luptați-vă pentru 15 dolari'' (pe oră), se putea citi pe o pancartă. ''Am obosit să muncesc pentru a-i îmbogăți și mai mult pe cei bogați'', scria pe altă pancartă.

Salariul minim la New York este în prezent de 8,75 dolari pe oră și ar urma să crească la 9 dolari pe oră în 2016. Salariul minim federal este blocat din 2009 la 7,25 de dolari pe oră. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea