Ministrul grec de finanțe, primit la Trezoreria Statelor Unite

Ministrul grec de finanțe, primit la Trezoreria Statelor Unite

Washingtonul a cerut încă o dată Greciei să finalizeze un program de reforme "care să merite sprijinul financiar al creditorilor săi", a informat Trezoreria americană la finalul unei întâlniri cu ministrul grec de finanțe, potrivit AFP. Yanis Varoufakis a fost primit luni la Washington de subsecretarul Trezoreriei pentru probleme internaționale, Nathan Sheets. Cu o zi înainte, el a avut o întrevedere cu Christine Lagarde, directoarea generală a Fondului Monetar Internațional (FMI), unul dintre creditorii Atenei.

Demnitarul american a insistat ca Grecia" să se angajeze plenar într-un proces de negocieri tehnice cu partenerii săi internaționali pentru a finaliza un program de reforme care să merite sprijinul financiar în timp oportun din partea creditorilor Greciei", a făcut cunoscut un purtător de cuvânt al Trezoreriei.

În ultimele trei săptămâni, diverse speculații s-au făcut auzite legat de faptul că Atena nu va putea să onoreze joi plata a 460 de milioane de euro datorați FMI.

Duminică însă, la finalul întrevederii avute la Washington, Christine Lagarde și ministrul elen au încercat să dezamorseze aceste îngrijorări.

"Ministrul Varoufakis și cu mine am schimbat opinii cu privire la evoluțiile actuale și credem că o cooperare eficientă este în interesul tuturor", a declarat Christine Lagarde într-un comunicat.

Ea a mai afirmat că a primit asigurări din partea ministrului grec că "plata datorată Fondului va fi făcută pe 9 aprilie".

Atena este în prezent în negocieri dificile cu partenerii săi din Uniunea Europeană și pare să caute alte surse de finanțare.

Vizita întreprinsă de Yanis Varoufakis o precede cu câteva zile pe cea care o va efectua premierul elen, Alexis Tsipras, la Moscova.

Grecia așteaptă din partea UE plata ultimei tranșe de ajutor în valoare de 7,2 miliarde de dolari, în cadrul planului de susținere financiară de 240 de miliarde de euro acordată de Uniunea Europeană și FMI cu începere din 2010. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…