Moment stânjenitor pentru David Cameron la summitul NATO din Ţara Galilor - VIDEO

Moment stânjenitor pentru David Cameron la summitul NATO din Ţara Galilor - VIDEO

Premierul britanic David Cameron a fost victima unui moment stânjenitor la summitul NATO din Ţara Galilor, când a fost eclipsat de preşedintele Barack Obama în timp ce se îndrepta cu mâna întinsă spre delegaţi pentru a-i saluta.

Moment stânjenitor pentru David Cameron la summitul NATO din Ţara Galilor

În înregistrarea video publicată pe site de cotidianul Huffinghton Post se vede cum preşedintele american şi premierul britanic vin în acelaşi timp şi amândoi se grăbesc să strângă mâna delegaţilor. Dar Obama nu observă gestul premierului britanic şi se grăbeşte să salute delegaţii, lăsându-l pe Cameron cu mâna întinsă de două ori, relatează Mediafax.

Acesta nu este primul moment stânjenitor al lui Cameron, scrie Daily Mirror, în pagina electronică. Astfel, în 2011, David Cameron a încercat să joace ping pong la dublu cu Obama, în cadrul unei conferinţe de presă. Dar dat fiind faptul că nu este foarte bun la acest joc, momentul nu a fost unul flatant pentru premier.

Cameron s-a exprimat foarte clar că nu vrea ca Jean-Claude Juncker să preia funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Dar având în vedere popularitatea lui printre liderii europeni, a reuşit să obţină funcţia. Ulterior, când cei doi s-au întâlnit în faţa Parlamentului European din Bruxelles nu au vrut în mod clar să îşi strângă mâna şi au sfârşit într-un gest bizar, părând că bat palma în aer.

Un alt incident în care Cameron a fost implicat alături de Obama a fost cel al fotografiei de la funeraliile fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela. Cei doi s-au fotografiat alături de atrăgătoarea Helle Thorning-Schmidt, premierul Danemarcei, provocând o reacţie de nemulţumire vizibilă pe faţa Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD