NAVA FANTOMĂ: Cum arată vasul care nu poate fi detectat de niciun radar - FOTO, VIDEO

NAVA FANTOMĂ: Cum arată vasul care nu poate fi detectat de niciun radar - FOTO, VIDEO

O companie privată, deţinută de milionarul Gregory Sancoff, a reuşit să creeze o navă-fantomă, a cărei principală caracteristică este aceea că nu poate fi detectată de niciun radar, scrie Bloomberg.

"Ghost Ship": Nava care nu poate fi detectată de radar (Imagine: www.seacoastonline.com)

Potrivit sursei citate, milionarul Gregory Sancoff şi-a dedicat peste zece ani din viaţă şi a cheltuit peste 5 milioane de dolari, din banii proprii, pentru a crea această navă, denumită "Ghost Ship".

Vasul a fost construit pe şantierul naval din Portsmouth de către compania privată Juliet Marine, creată de Gregory Sancoff în anul 2002, după ce nava USS Cole a fost atacată în timp ce se alimenta cu combustibil într-un port din Yemen. În urma atentatului cu bombă au murit 17 marinari, iar alţi 39 au fost răniţi.

"Vasul fantonă" este descris ca fiind un elicopter pe apă, deoarece pluteşte pe apă ca o navă, dar de fapt se mişcă printr-un tunel de gaz, creat sub suprafaţa apei, ceea ce îi conferă o viteză mult mai mare. Vasul este propulsat de două motoare de câte 2.000 de cai putere, iar tehnologia creată de Sancoff permite ca nava să se mişte cu o viteză foarte mare, fără ca pasagerii să simtă acest lucru.

"Am decis să-l numim "The Ghost" deoarece vasul nu va putea fi detectat de niciun radar. Cea mai mare provocare pentru Marina americană în zilele noastre este cum poate să ajungă într-o anumită zonă unde îi este interzis accesul, fără a fi detectat. Lucru imposibil deocamdată. Însă, Ghost poate face asta. Ghost poate ajunge în acele zone şi poate sta acolo nedetectată timp de 30 de zile. Abia aştept ca Guvernul american să spună că îşi doreşte această navă", a declarat Gregory Sancoff.

Nava a costat până în prezent în jur de 15 milioane de dolari, poate fi transportată cu un avion C-17 şi poate fi asamblată în 24 de ore.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății