Nicolas Sarkozy, eliberat după circa 15 ore, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei"

Nicolas Sarkozy, eliberat după circa 15 ore, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei"

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei", conform unui interviu pe care l-a acordat posturilor Europe 1 şi TF1 după ce a fost reţinut circa 15 ore.

"În ţara noastră, care este o ţară a drepturilor omului şi a statului de drept, există lucruri care sunt pe cale să fie organizate... Francezii trebuie să ştie acest lucru, să judece situaţia cu propriile conştiinţe şi având toată libertatea", afirmă Nicolas Sarkozy.

"Am fost reţinut circa 15 ore; s-a încercat umilirea mea", a acuzat Nicolas Sarkozy.

"Nu am comis niciodată nicio faptă contrară principiilor republicane sau statului de drept. Nu am trădat încrederea nimănui", a spus Sarkozy, inculpat pentru "acte de corupţie în formă activă" şi trafic de influenţă.

Sarkozy a acordat interviul miercuri după-amiază, în biroul său din Paris.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

4 Foarte interesante amănunte!

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție