Nicolas Sarkozy, eliberat după circa 15 ore, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei"

Nicolas Sarkozy, eliberat după circa 15 ore, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei"

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie, denunţă "instrumentalizarea politică a unei părţi a justiţiei", conform unui interviu pe care l-a acordat posturilor Europe 1 şi TF1 după ce a fost reţinut circa 15 ore.

"În ţara noastră, care este o ţară a drepturilor omului şi a statului de drept, există lucruri care sunt pe cale să fie organizate... Francezii trebuie să ştie acest lucru, să judece situaţia cu propriile conştiinţe şi având toată libertatea", afirmă Nicolas Sarkozy.

"Am fost reţinut circa 15 ore; s-a încercat umilirea mea", a acuzat Nicolas Sarkozy.

"Nu am comis niciodată nicio faptă contrară principiilor republicane sau statului de drept. Nu am trădat încrederea nimănui", a spus Sarkozy, inculpat pentru "acte de corupţie în formă activă" şi trafic de influenţă.

Sarkozy a acordat interviul miercuri după-amiază, în biroul său din Paris.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică în PSD ar fi în desfășurare o „lovitură de palat”...

2 „Gaura neagră a lui Ciolacu”, subiectul unui nou articol... Cam picant...

3 VIDEO Răsturnare de situație în cazul doctoriței românce ucisă în Franța?

4 Decizie penibilă a justiției din Ro / Tânăra din Gorj, condamnată la închisoare cu executare pentru că a păcălit un italian că se mărită

5 Frate, cine e asta? / Ar fi intermediat șpaga în Dosarul ASSMB, consilieră a lui Vâlcov și chiriașă în patru case de vacanță din Tenerife, Mallorca, Ma…