O nouă regiune din Ucraina anunţă REFERENDUM pentru independenţă

O nouă regiune din Ucraina anunţă REFERENDUM pentru independenţă

Un referendum privind "declaraţia de independenţă" a regiunii Doneţk, în estul Ucrainei, va avea loc pe 11 mai, a declarat sâmbătă Denis Puşilin, liderul "republicii populare" autoproclamate de la Doneţk.

Un referendum va avea loc pe 11 mai în Doneţk, anunţă un lider separatist prorus (Imagine: Shutterstock)

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul administraţiei regionale, aflate de la 6 aprilie sub controlul unor militanţi proruşi, Puşilin a anunţat că întrebarea care va fi adresată este "Aprobaţi declaraţia de independenţă a republicii populare Doneţk?".

"În urma acestui vot", a continuat el - fără să se îndoiască de rezultatul scrutinului, considerat ilegal de către Kiev şi comunitatea internaţională -, "vor avea loc alegeri libere cu scopul de stabili cine va conduce această republică populară".

"După aceea, republica noastră populară de la Doneţk va începe să funcţioneze", a spus liderul separatist. "Încă mai studiem care va fi cea mai bună formulă pentru asocierea noastră cu restul Ucrainei, fie că va fi vorba despre o federaţie, o confederaţie sau independenţa".

"Acest referendum este inevitabil şi avem toţi banii necesarii pentru organizarea lui", a spus el, fără să precizeze de unde provine finanţarea.

Întrebat ce părere are despre atitudinea forţelor de poliţie din regiunea Doneţk faţă de separatiştii proruşi, Puşilin a declarat că "depinde, este complicat. O parte colaborează cu noi, iar o parte refuză".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...