O nouă sursă de informaţii în rândul serviciilor secrete americane

Ultimele dezvăluiri privind metodele de lucru ale agenţiilor de informaţii din Statele Unite au convins oficialii americani că jurnaliştii au găsit o nouă sursă de informaţii în rândurile lor, afirmă marţi presa americană.

O nouă sursă de informaţii în rândul serviciilor secrete americane (Imagine: Shutterstock)

Publicarea de către The Intercept - un site de ştiri care a publicat documente provenind la fostul colaborator a serviciilor americane de informaţii Edward Snowden - a unor noi dezvăluiri privind amploarea listei de persoane aflate sub supravegherea serviciilor americane antiteroriste a generat suspiciuni.

Site-ul a precizat doar că a obţinut datele "de la o sursă care face parte din comunitatea serviciilor de informaţii". Acesta nu a ascuns însă niciodată până acum că Edward Snowden este sursa sa, ceea ce sugerează că ultima dezvăluire are altă origine.

Postul de televiziune CNN, care face referire la "oficiali americani", a anunţat că responsabilii de securitatea naţională se tem că o altă persoană din tabăra lor ar putea fi la originea unei scurgeri de informaţii secrete.

The Intercept, publicat de jurnalistul american Glenn Greenwald, primul care a dezvăluit documentele secrete ale lui Snowden, a publicat un text de 12 pagini ştampilat "secret/noforn", ceea ce înseamnă că nu trebuie transmis guvernelor aliate.

Acest text, intitulat "Realizările strategice 2013 despre identităţile teroriste", este datat august 2013, respectiv după plecarea lui Snowden din Hawaii - unde lucra ca subcontractant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) - către Hong Kong, apoi Rusia.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări