O nouă sursă de informaţii în rândul serviciilor secrete americane

Ultimele dezvăluiri privind metodele de lucru ale agenţiilor de informaţii din Statele Unite au convins oficialii americani că jurnaliştii au găsit o nouă sursă de informaţii în rândurile lor, afirmă marţi presa americană.

O nouă sursă de informaţii în rândul serviciilor secrete americane (Imagine: Shutterstock)

Publicarea de către The Intercept - un site de ştiri care a publicat documente provenind la fostul colaborator a serviciilor americane de informaţii Edward Snowden - a unor noi dezvăluiri privind amploarea listei de persoane aflate sub supravegherea serviciilor americane antiteroriste a generat suspiciuni.

Site-ul a precizat doar că a obţinut datele "de la o sursă care face parte din comunitatea serviciilor de informaţii". Acesta nu a ascuns însă niciodată până acum că Edward Snowden este sursa sa, ceea ce sugerează că ultima dezvăluire are altă origine.

Postul de televiziune CNN, care face referire la "oficiali americani", a anunţat că responsabilii de securitatea naţională se tem că o altă persoană din tabăra lor ar putea fi la originea unei scurgeri de informaţii secrete.

The Intercept, publicat de jurnalistul american Glenn Greenwald, primul care a dezvăluit documentele secrete ale lui Snowden, a publicat un text de 12 pagini ştampilat "secret/noforn", ceea ce înseamnă că nu trebuie transmis guvernelor aliate.

Acest text, intitulat "Realizările strategice 2013 despre identităţile teroriste", este datat august 2013, respectiv după plecarea lui Snowden din Hawaii - unde lucra ca subcontractant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) - către Hong Kong, apoi Rusia.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou