O nouă sursă de informaţii în rândul serviciilor secrete americane

O nouă sursă de informaţii în rândul serviciilor secrete americane

Ultimele dezvăluiri privind metodele de lucru ale agenţiilor de informaţii din Statele Unite au convins oficialii americani că jurnaliştii au găsit o nouă sursă de informaţii în rândurile lor, afirmă marţi presa americană.

O nouă sursă de informaţii în rândul serviciilor secrete americane (Imagine: Shutterstock)

Publicarea de către The Intercept - un site de ştiri care a publicat documente provenind la fostul colaborator a serviciilor americane de informaţii Edward Snowden - a unor noi dezvăluiri privind amploarea listei de persoane aflate sub supravegherea serviciilor americane antiteroriste a generat suspiciuni.

Site-ul a precizat doar că a obţinut datele "de la o sursă care face parte din comunitatea serviciilor de informaţii". Acesta nu a ascuns însă niciodată până acum că Edward Snowden este sursa sa, ceea ce sugerează că ultima dezvăluire are altă origine.

Postul de televiziune CNN, care face referire la "oficiali americani", a anunţat că responsabilii de securitatea naţională se tem că o altă persoană din tabăra lor ar putea fi la originea unei scurgeri de informaţii secrete.

The Intercept, publicat de jurnalistul american Glenn Greenwald, primul care a dezvăluit documentele secrete ale lui Snowden, a publicat un text de 12 pagini ştampilat "secret/noforn", ceea ce înseamnă că nu trebuie transmis guvernelor aliate.

Acest text, intitulat "Realizările strategice 2013 despre identităţile teroriste", este datat august 2013, respectiv după plecarea lui Snowden din Hawaii - unde lucra ca subcontractant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) - către Hong Kong, apoi Rusia.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

2 O doctoriţă de la SMURD Iaşi a fost inclusă în „Atlasul Frumuseţii”. „Un pacient m-a întrebat dacă a murit şi …

3 Cum a ajuns "doctorul în economie" Darius Vâlcov în fața judecătorilor. "Fără acest pas, nu se finalizează pro…

4 Robert Turcescu, care s-a deconspirat în direct că a fost ofițer acoperit, revine în presă

5 Ultimul discurs al lui Trump ca președinte: Mișcarea noastră e abia la început