O regiune rusă interzice vânzarea de whisky Jack Daniel's. Care este motivul invocat

O regiune rusă interzice vânzarea de whisky Jack Daniel's. Care este motivul invocat

Agenţia rusă pentru protecţia consumatorului (Rospotrebnadzor) din regiunea Sverdlovsk susţine că marca de whisky american Jack Daniel's conţine o substanţă care poate fi folosită şi ca insecticid, relatează postul de radio RFE/RL, în pagina online.

O regiune rusă interzice vânzarea de whisky Jack Daniel's, pe motiv că ar conţine insecticid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De altfel, biroul regional al Rospotrebnadzor a anunţat că mărcile de whisky Jack Daniel's şi Jim Beam nu îndeplinesc normale sanitare şi a ordonat companiilor regionale să suspende vânzarea produselor.

În replică, reprezentanţii Jack Daniel's au respins acuzaţiile cu privire la calitatea produselor.

Acuzaţiile intervin în condiţiile în Agenţia rusă pentru protecţia consumatorului a decis joi închiderea a trei restaurante McDonald's din Moscova, pentru "numeroase încălcări ale normelor sanitare".

Presiunea asupra produselor americane din Rusia a luat amploare, după ce Moscova a interzis pentru un an importurile unor produse alimentare din Statele Unite, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia, drept răspuns la sancţiunile impuse de Occident pentru criza din Ucraina.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 Așa o fi?

4 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

5 Poza asta spune tot...