O tornadă 'atipică' a provocat 13 morți și pagube materiale în câteva secunde în Mexic

O tornadă 'atipică' a provocat 13 morți și pagube materiale în câteva secunde în Mexic

O tornadă "atipică" datorită intensității sale a provocat luni moartea a cel puțin 13 persoane în orașul Ciudad Acuna, din statul mexican Coahuila, unde în doar 6 secunde s-au produs și importante pagube materiale, au informat surse oficiale citate de EFE. 

Tornada a provocat de asemenea 229 de răniți, potrivit guvernului federal. Autoritățile locale au emis o declarație de urgență pentru municipiul Acuna, pentru a fi găsite resursele necesare ajutorării sinistraților cu alimente și pentru plasarea lor în adăposturi.

Autoritățile au precizat că bilanțul ar putea crește deoarece continuă activitățile de degajare a dărâmăturilor provocate de acest fenomen 'atipic' pentru această zonă din Mexic, care a afectat și alte trei localități din Ciudad Acuna, de la frontiera cu SUA.

Potrivit estimărilor oficiale au fost afectate 750 de locuințe și peste o sută de vehicule, dintre care unele au ajuns pe acoperișul caselor.

După impactul tornadei la ora locală 06.10 (11.10 GMT), la fața locului s-au deplasat echipe de salvare și membri ai forțelor armate pentru a sprijini activitățile de ajutorare a populației. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro