Omul de afaceri nominalizat ambasador al SUA în Norvegia s-a retras, după ce a fost criticat ca incompetent

Omul de afaceri nominalizat ambasador al SUA în Norvegia s-a retras, după ce a fost criticat ca incompetent

Omul de afaceri nominalizat de către preşedintele american Barack Obama pentru funcţia de ambasador în Norvegia, George Tsunis, şi-a retras până la urmă candidatura, după ce a fost criticat dur ca incompetent.

Tsunis a mărturisit ziarului american Newsday că "s-a terminat".

El a fost ridiculizat în Congres, unde aleşii au fost consternaţi de prestaţia pe care a avut-o la audierea în vederea confirmării, în ianuarie.

Omul de afaceri a confundat partidul norvegian de centru-dreapta aflat la putere cu "un grupuscul extremist" şi a vorbit despre "preşedintele" acestei monarhii constituţionale.

"Am decis să nu-mi menţin nominalizarea în viitoarea sesiune a Senatului, o voi lăsa deci să expire", a declarat el pentru Los Angeles Times.

Majoritatea democrată din Senat, instituţia care confirmă nominalizările, a optat anterior, luna aceasta, să nu supună nominalizarea lui George Tsunis la vot, în urma opoziţiei a foarte mulţi senatori.

Patronul unui lanţ hotelier, George Tsunis a ajutat la colectarea de fonduri pentru campania lui Obama şi i s-a mulţumit printr-un post prestigios de ambasador, o practică în Statele Unite, în pofida criticilor exprimate de către diplomaţi de carieră.

Ambasadoarea la Paris Jane Hartley, confirmată în septembrie, se află, de asemenea, printre donatorii campaniei lui Obama.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…