Omul de afaceri nominalizat ambasador al SUA în Norvegia s-a retras, după ce a fost criticat ca incompetent

Omul de afaceri nominalizat de către preşedintele american Barack Obama pentru funcţia de ambasador în Norvegia, George Tsunis, şi-a retras până la urmă candidatura, după ce a fost criticat dur ca incompetent.

Tsunis a mărturisit ziarului american Newsday că "s-a terminat".

El a fost ridiculizat în Congres, unde aleşii au fost consternaţi de prestaţia pe care a avut-o la audierea în vederea confirmării, în ianuarie.

Omul de afaceri a confundat partidul norvegian de centru-dreapta aflat la putere cu "un grupuscul extremist" şi a vorbit despre "preşedintele" acestei monarhii constituţionale.

"Am decis să nu-mi menţin nominalizarea în viitoarea sesiune a Senatului, o voi lăsa deci să expire", a declarat el pentru Los Angeles Times.

Majoritatea democrată din Senat, instituţia care confirmă nominalizările, a optat anterior, luna aceasta, să nu supună nominalizarea lui George Tsunis la vot, în urma opoziţiei a foarte mulţi senatori.

Patronul unui lanţ hotelier, George Tsunis a ajutat la colectarea de fonduri pentru campania lui Obama şi i s-a mulţumit printr-un post prestigios de ambasador, o practică în Statele Unite, în pofida criticilor exprimate de către diplomaţi de carieră.

Ambasadoarea la Paris Jane Hartley, confirmată în septembrie, se află, de asemenea, printre donatorii campaniei lui Obama.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV