Omul de afaceri nominalizat ambasador al SUA în Norvegia s-a retras, după ce a fost criticat ca incompetent

Omul de afaceri nominalizat de către preşedintele american Barack Obama pentru funcţia de ambasador în Norvegia, George Tsunis, şi-a retras până la urmă candidatura, după ce a fost criticat dur ca incompetent.

Tsunis a mărturisit ziarului american Newsday că "s-a terminat".

El a fost ridiculizat în Congres, unde aleşii au fost consternaţi de prestaţia pe care a avut-o la audierea în vederea confirmării, în ianuarie.

Omul de afaceri a confundat partidul norvegian de centru-dreapta aflat la putere cu "un grupuscul extremist" şi a vorbit despre "preşedintele" acestei monarhii constituţionale.

"Am decis să nu-mi menţin nominalizarea în viitoarea sesiune a Senatului, o voi lăsa deci să expire", a declarat el pentru Los Angeles Times.

Majoritatea democrată din Senat, instituţia care confirmă nominalizările, a optat anterior, luna aceasta, să nu supună nominalizarea lui George Tsunis la vot, în urma opoziţiei a foarte mulţi senatori.

Patronul unui lanţ hotelier, George Tsunis a ajutat la colectarea de fonduri pentru campania lui Obama şi i s-a mulţumit printr-un post prestigios de ambasador, o practică în Statele Unite, în pofida criticilor exprimate de către diplomaţi de carieră.

Ambasadoarea la Paris Jane Hartley, confirmată în septembrie, se află, de asemenea, printre donatorii campaniei lui Obama.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

4 Războiul din justiție

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante